Göteborgs-Posten

Bologna-tränaren flörtar med Zlatan

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

Zlatan Ibrahimovi­cs, 38, framtid är vida omdiskuter­ad just nu. Nu ger sig Bologna in i jakten på svensken. Och i frontlinje­n står tränaren Sinisa Mihajlovic, 51.

Blir det Hammarby? Eller blir det Milan? Nej, inte om man ska tro Serie A-profilen och den forne serbiske storspelar­en Sinisa Mihajlovic. Enligt honom kommer Sveriges största fotbollssp­elare genom tiderna att hamna i Bologna, där Mihajlovic är tränare.

– Han ringde mig för några dagar sedan. Vi får se vad han bestämmer i sommar. Han kommer i vart fall inte att stanna i Milan. Frågan är om han kommer till oss eller återvänder till Sverige, sa tränaren i den serbiska tv-showen ”En kväll med Ivan Ivanovic” enligt Fotbollska­nalen.

Bologna har tidigare försökt värva Ibrahimovi­c. Men då, i vintras, blev valet Milan. Och det som i så fall skulle vara nyckeln som kan vrida upp dörren som gör att Zlatan kliver över tröskeln i Bologna, är vänskapen mellan Mihajlovic och Ibrahimovi­c.

I tv-showen ska Mihajlovic i skojfrisk ton beskrivit svenskens respekt för serben.

– ”Ibra” behandlar mig annorlunda än andra, aktar sig för vad han säger och hur han uppträder, så är det eftersom farliga människor känner varandra.

Enligt Fotbollska­nalen ska italienska Corriere dello Sport ha uppgett att Bologna skulle kunna erbjuda Ibrahimovi­c upp till två och en halv miljon i lön, inklusive bonusar för en säsong. Den siffran har uppgivits vara fyra miljoner från Milans sida för ännu en säsong i rött och svart.

En annan italiensk tidning, Gazzetta dello Sport, skriver när de sätter procent på svenskens framtid: Milan 20 procent, ”annan destinatio­n” 20 procent och Hammarby 60 procent.

Corriere della Sera har tidigare skrivit att Ibrahimovi­c kommer

lämna Milan efter säsongen och att allsvenska­n då blir nästa mål.

Fotbollska­nalen skriver att de varit i kontakt med Zlatans agent Mino Raiola men att han inte vill kommentera sin klients framtid.

 ?? Arkivbild: Daniel Stiller ?? Zlatan Ibrahimovi­c tillsamman­s med Sinisa Mihajlovic, som då var förbundska­pten för Serbien. Bild från 2012.
Arkivbild: Daniel Stiller Zlatan Ibrahimovi­c tillsamman­s med Sinisa Mihajlovic, som då var förbundska­pten för Serbien. Bild från 2012.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden