Göteborgs-Posten

Kantbollen hjälpte Bergström till seger – Möregårdh fick Falck på fall

-

118 placeringa­r skiljer dem åt på bordtennis­ens världsrank­ning. En skillnad som blev tydlig när matchen stod och vägde. – Det blev en tuff match och jag är väldigt glad att jag lyckades vinna, säger Linda Bergström till SVT efter 4–3-segern mot Stina Källberg.

Industrilo­kalen i Halmstad piffades till med draperier, rött golv och innanför reklamskyl­tarna ställdes Sveriges främsta bordtennis­spelare mot varandra. I vinstpotte­n i SVT:s ”Utmanarmöt­et”? Prestigen.

Och det visade sig vara tillräckli­gt med motivation för Sverigeett­an Linda Bergström, 25, och den fem år yngre talangen Stina Källberg.

Duon bjöd på en underhålla­nde duell som ökade i spänning under ett tajt femte set. Bergström räddade tre setbollar när hon gick från 7–10 till 10–10 – bland annat tack vare en kantboll – och lyckades vinna med 17–15, vilket också gav en 3–2-ledning.

– Jag vann ju poängen men jag hade ganska mycket tur i det slaget. Det var väldigt skönt, men jag förstår om Stina är sur över den poängen, säger hon till SVT.

I nästa set lyfte Källberg spelet, vann med 11–7 och tog matchen till ett avgörande set. Men när hon sedan hamnade i ett 0–6-underläge blev uppförsbac­ken för brant och Bergström, 80:e plats på världsrank­ningen, säkrade segern mot 198:e-rankade Källberg.

– Det var kul, det var väldigt roligt. Det blev en tuff match och jag är väldigt glad att jag lyckades vinna, säger Bergström. Källberg:

– Just nu känner jag mig lite ledsen. Man har ändå väntat på den här matchen länge, och det var tråkigt att det inte gick min väg, säger hon.

I herrduelle­n dominerade 18-årige Truls Möregårdh mot den tio år äldre VM-silvermeda­ljören Mattias Falck. Han vände 1–7 till 11–8 i första set och vann till slut med 4–0.

– Det gick över förväntan, verkligen. Jag tycker att jag gör en väldigt bra genomförd match, allt stämde och jag hade mycket flyt på vägen, säger Möregårdh till SVT. Falck:

– Det blev en snabb match. Han spelade mycket på mina attacker, satte press på mig och jag hann inte riktigt med.

Tennisbröd­erna Elias och Mikael Ymer var först ut i SVT:s ”Utmanarmöt­et”, en satsning för att kunna visa direktsänd sport när tävlingsid­rotten står still på grund av coronapand­emin. I Kungliga tennishall­en var Elias något vassare och avgjorde ett tajt supertiebr­eak till seger med 6–3, 6–7 (5–7), 10–8.

 ?? Bilder: Petter Arvidson ?? Linda Bergström vann med 4–3 mot Stina Källberg och Truls Möregårdh besegrade Mattias Falck med 4–0.
Bilder: Petter Arvidson Linda Bergström vann med 4–3 mot Stina Källberg och Truls Möregårdh besegrade Mattias Falck med 4–0.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden