Göteborgs-Posten

Korpen i Göteborg vill starta 25 maj

- Jonathan Larsson jonathan.larsson@gp..se

Stadens fotbollsmo­tionärer ser ut att ha något att se fram emot. Nu har nämligen Korpen satt måndagen den 25 maj som det datum då man siktar på att dra igång.

– Jag har svårt att se att vi inte kan sätta igång nu på måndag den 25 maj om nu inget oförutsett händer under veckan. Men vi får inte göra något som kostar någon livet. Det vore förfärligt, säger Korpen Göteborgs verksamhet­schef Kent Meijer.

Och fortsätter:

– Om jag fattat det rätt säger ju (Anders) Tegnell (statsepide­milog, reds. anm.) att det inte är några problem med 22 man på en fotbollspl­an, utan att de är oroliga för att supportrar ska samlas utanför arenor och på sportbarer. Ska man se det lite ironiskt har jag svårt att se folk samlas på en sportbar för att titta på en match i korpen.

Kent Meijer är dock tydlig med att de kommer gå ut med informatio­n och uppmaninga­r till samtliga lag. Inte heller är något hugget i sten, är han tydlig med.

– Det har varit stort tryck på oss från många lag, det ska man vara ärlig med. De har velat köra igång. Samtidigt får det vi gör inte kosta någon livet, säger han.

Och fortsätter:

– Det kommer vi tala om för lagen också, vi kommer inte upprätta några omklädning­srum. Inga handskakni­ngar, inga high fives eller så när man firar.

Kent Meijer säger också att om verksamhet­en inte kommer igång på måndag den 25 maj kommer hela vårsäsonge­n ställas in.

 ?? Arkivbild: Simon Hastegård ?? Korpen ser ut att komma igång i göteborg inom kort.
Arkivbild: Simon Hastegård Korpen ser ut att komma igång i göteborg inom kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden