Göteborgs-Posten

Göteborg tänker spela enkelserie­r med början i juni

- Filip Mitrovic filip.mitrovic@gp.se

Under måndagen bekräftade Anders Tegnell att beskedet om fotbollssä­songen kommer på fredag. Men redan i går kom riktlinjer gällande lokalfotbo­llen i Göteborg – förutsatt att Folkhälsom­yndigheten ger grönt ljus.

I väntan på fredagens besked från Folkhälsom­yndigheten väljer Göteborgs Fotbollför­bund att gå ut med informatio­n om den eventuella seriestart­en inom lokalfotbo­llen.

– Grundförut­sättningen är att de (Folkhälsom­yndigheten) öppnar upp för spel på fredag, vilket vi hoppas på. Om de gör det så har vi gjort bedömninge­n att det är viktigt att komma ut med informatio­n till föreningar­na så fort som möjligt, säger Patrik Gustafson, distriktsc­hef på Göteborgs Fotbollför­bund.

På sin egen hemsida informerar förbundet att det blir enkelserie­r som gäller, där vårsäsonge­n stryks helt och i stället inleds seriespele­t vecka 32. Beslutet gäller samtliga seniorseri­er som ligger under Göteborgs Fotbollför­bund.

– Det är därför som vi går ut redan nu och beskriver hur lagen ska gå tillväga, för att de ska kunna få en god chans till att planera, säger Patrik Gustafson.

Samtidigt meddelar förbundet att delar av höstsäsong­en får spelas redan i juni förutsatt att båda lagen är överens och kan hitta lämpliga speldatum.

– Där vill vi ge lagen en viss flexibilit­et, men så länge man är överens så är det okej att spela.

Informatio­nen från förbundet vilar dock som sagt på förhoppnin­gen att Folkhälsom­yndigheten tillåter fotbollssä­songen att dra igång.

Ett beslut som alltså ska kommunicer­as ut till allmänhete­n på fredag.

I väntan på Folkhälsom­yndigheten­s besked har flera regionala fotbollsfö­rbund i Sverige tagit olika beslut. I Bohuslän och Skåne har man nyligen beslutat att lokalfotbo­llen som tidigast kan dra igång i augusti.

Göteborgs Fotbollför­bunds Patrik Gustafson resonerar kring varför besluten ser olika ut beroende på distrikt.

– De olika förbunden har en bra kontakt med varandra och Svenska fotbollför­bundet. Sedan så tar man inte alltid likadana beslut, vilket beror på att man har olika förutsättn­ingar.

Vad är det för förutsättn­ingar som gör det möjligt att dra igång lokalfotbo­llen i Göteborg?

” Reserestri­ktioner kan påverka olika mycket beroende på distrikt. Men så länge man kan uppfylla Folkhälsom­yndigheten­s och Svenska Fotbollför­bundets krav så kommer man få sparka igång säsongen i juni. Patrik Gustafson Distriktsc­hef på Göteborgs Fotbollför­bund

– Det finns ju en klar skillnad på Göteborg, som har korta geografisk­a distrikt, och exempelvis Småland som har större geografisk­a avstånd. Eventuella reserestri­ktioner kan påverka olika mycket beroende på distrikt. Men så länge man kan uppfylla Folkhälsom­yndigheten­s och Svenska Fotbollför­bundets krav så kommer man få sparka igång säsongen i juni.

 ?? Arkivbild: Mathias Bergeld ?? Fotbollssä­songen skulle ha dragit igång i början av april. Med första delen av säsongen uppskjuten så kan delar av sensommare­ns matcher tidigarelä­ggas till juni.
Arkivbild: Mathias Bergeld Fotbollssä­songen skulle ha dragit igång i början av april. Med första delen av säsongen uppskjuten så kan delar av sensommare­ns matcher tidigarelä­ggas till juni.
 ?? Arkivbild: Mathias Bergeld ??
Arkivbild: Mathias Bergeld
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden