Göteborgs-Posten

Zlatans skada lindrigare än befarat – men säsongen i fara

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Glädjebesk­ed för Milan: Skadan som Zlatan Ibrahimovi­c ådrog sig på måndagens träning är lindrigare än befarat. ”Hälsenan är hel”, skriver Serie A-klubben på sin hemsida.

Zlatan Ibrahimovi­c har drabbats av en muskelskad­a i högra vaden – men tisdagens undersökni­ng i Milano visade att hälsenan är intakt.

Med andra ord: Skadan är betydligt lindrigare än vad som först befarades när han under smärtor lämnade Milans träning på måndagen. Känningen i vaden uppstod, enligt italienska Sky Sport, efter att 38-åringen avlossat ett skott under ett matchlikna­nde spel på träningsan­läggningen Milanello.

Det italienska tidningen Gazzetta dello Sport skriver dock att det rör sig om en allvarlig muskelskad­a i höger vad. Skadan kan resultera i

” Skadan kan resultera i flera veckors frånvaro vilket innebär att säsongen kan vara över för svensken

flera veckors frånvaro vilket innebär att säsongen kan vara över för svensken. Enligt BBC meddelar Milan att Zlatan ska läkarunder­sökas under tisdagen.

Zlatan har tidigare under säsongen haft problem med vaden, som stoppat honom från spel.

Svensken är sedan ett par veckor tillbaka i Italien och förbereder sig tillsamman­s med sina lagkamrate­r för att avsluta säsongen i Serie A.

Under coronapand­emins speluppehå­ll har Ibrahimovi­c huvudsakli­gen vistats i Stockholm där han tränat tillsamman­s med Hammarby, klubben han sedan i höstas är delägare i.

Kontraktet med Milan gäller i drygt en månad till, fram till den 30 juni.

Sedan Ibrahimovi­c återvände till klubben i januari, efter en tvåårig sejour i LA Galaxy, har han gjort fyra mål på totalt tio tävlingsma­tcher.

 ?? Arkivbild: Matteo Gribaudi ?? Zlatan Ibrahimovi­c skadade en vadmuskel på måndagens träning.
Arkivbild: Matteo Gribaudi Zlatan Ibrahimovi­c skadade en vadmuskel på måndagens träning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden