Göteborgs-Posten

Ett gigantiskt hyckleri kring Paolo Roberto

- Inte en av tio

Många sällar sig till skaran som fördömer sexköp i samband med avslöjande­t av Paolo Roberto. Själv instämmer jag till fullo i kritiken mot sexköp. Men när jag ser reaktioner­na mot honom måste jag reagera. Vad har vi för rätt i detta land att fullständi­gt krossa en man som just har köpt sex i Stockholm. En av tio svenska män sägs ju dessutom ha gjort detta någon gång.

Ser vi oss omkring så upptäcker vi att prostituti­on är accepterad i länderna runt om oss. Alla tillhör vi EU. Googla på ”Tyskland prostituti­on” så får man genast reda på att ”prostituti­on i Tyskland är lagligt liksom bordeller” och att det finns uppåt en halv miljon prostituer­ade. Själv besöker jag Polen regelbunde­t och kan varje gång konstatera att ensamma välklädda kvinnor står utefter vägarna in till städerna och vittnar om samma företeelse. I Köpenhamn vet alla som varit där var klubbarna ligger.

Jag inbillar mig att ett medlemskap i EU innebär att vi är eniga om demokratis­ka grundprinc­iper och att vi delar likartade värderinga­r. Avvikelser mot detta har ju lett till kraftiga uttryck mot bland andra Ungern och Polen angående deras inskränkni­ngar i demokratin. Men jag har sällan eller aldrig sett några större invändning­ar mot vare sig Tyskland eller Danmark (eller andra). I stället är dessa länder mål för många sexköpande svenska män. Danmark och Tyskland är tvärtom högt rankade vad gäller mänskliga rättighete­r, frihet och demokrati.

Hur kan vi i Sverige utan vidare och med respekt bedriva handel med goda kontakter på alla plan med dessa länder när en enda uppdagad händelse (Paolo Roberto) väcker en sådan gigantisk storm av vrede här hemma? Han har blivit fråntagen heder och ära, sitt jobb på TV4, sina böcker borttagna från bokhandeln, sina produkter från handeln och sitt varumärke totalt raderat. Vad återstår för honom? Gå under jorden eller att återvända till Italien?

Vi är otroligt självgoda i detta land Sverige och det vi gör just nu är inget annat än ett gigantiskt hyckleri!

 ?? Arkivbild: Claudio Bresciani ?? Jag inbillar mig att ett medlemskap i EU innebär att vi är eniga om demokratis­ka grundprinc­iper och att vi delar likartade värderinga­r, menar insändarsk­ribenten.
Arkivbild: Claudio Bresciani Jag inbillar mig att ett medlemskap i EU innebär att vi är eniga om demokratis­ka grundprinc­iper och att vi delar likartade värderinga­r, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden