Göteborgs-Posten

Hete Yusuf har förlängt kontraktet med Blåvitt

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

Det pratas om intresse från storklubba­r – igen. Samtidigt framkommer det nya uppgifter kring Alhassan Yusufs kontrakt med IFK Göteborg. Bland annat att det har förlängts.

Alhassan Yusuf – en spelare som många av Europas stora klubbar håller ögonen på.

Engelska Wolverhamp­ton och Sheffield United har nämnts tidigare. Den sistnämnda klubben skickade till och med över ett bud till IFK Göteborg i vintras.

I dagarna kom dessutom uppgifter från sajten Score Nigeria om att både nederländs­ka Ajax och danska FC Köpenhamn följer Yusufs utveckling. En övergång i sommar målas upp som ett tänkbart scenario.

– Vi diskuterar inte rykten och så, men vi tror att det kan komma någonting. Det känns som att det börjar röra på sig på marknaden, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Du menar att det kan komma någonting i sommar?

– Ja. Det kan det ju göra på fler spelare, men det känns som att han är het.

Ni märker av ett drag kring Yusuf?

– Det pratas mycket om det, men mer än så kan vi inte säga.

Alhassan Yusuf själv reagerar på de senaste uppgiftern­a om Ajax och FC Köpenhamn med ett avslappnat leende.

– Jag såg det, men vet inget om det, säger han.

Hur är det att hela tiden kopplas ihop med stora klubbar ute i Europa?

– Det är alltid bra känslor. Det är som en tumme upp!

Är det svårt att fokusera på IFK Göteborg när ryktena hela tiden dyker upp?

– Nej, för mig är det inte svårt. Jag är lycklig här och ser bara fram emot att börja spela matcher.

Förutom att rapportera om intresse från Ajax och FC Köpenhamn skriver Score Nigeria att IFK Göteborg har gett Alhassan Yusuf ”mycket förbättrad­e personliga villkor”. Med andra ord: högre lön. När skedde det?

Det enda som har skrivits om

19-åringens kontrakt sedan tidigare är att det förhandlad­es om i slutet av 2018. Det som från början var ett två-plus-två-årskontrak­t blev ett ”rakt” avtal till sommaren 2022.

– Det gjordes innan jag kom in, har sportchef Kennet Andersson tidigare sagt.

Han tillade då:

– Det är bra förstås. Superbra! Efter det verkar alltså fler saker ha hänt. Och då inte bara i form av förbättrad­e personliga villkor ska det visa sig. Alhassan Yusufs blåvita kontrakt har faktiskt förlängts med ett halvår.

Från sommaren 2022 till slutet av 2022.

– Vi förlängde det och det gjorde vi till 2022 ut, säger Kennet Andersson när GP frågar om mittfältar­ens kontraktss­ituation.

– Det gjorde vi förra året. Någonstans där.

Enligt uppgifter till

GP var det då Yusuf fick de där ”förbättrad­e personliga villkoren”.

– Vi diskuterar inte detaljer i kontrakt, kommentera­r Kennet Andersson som inte heller vill gå in på varför mittfältar­ens avtal förlängdes med just ett halvår. Han konstatera­r dock:

– Det är ju över ett fönster så det är inte helt oviktigt.

Nä, det är ju inte det. Ett längre kontrakt innebär ett bättre förhandlin­gsläge. Och troligtvis fler miljoner i övergångss­umma.

Det bud som Sheffield United lade låg på omkring 15 miljoner kronor. IFK Göteborg var inte i närheten av att acceptera det.

 ?? Arkivbild: Michael Erichsen ?? IFK Göteborgs Alhassan Yusuf är het på transferma­rknaden. De senaste klubbarna i raden som nämnts är FC Köpenhamn och nederländs­ka topplaget Ajax.
Arkivbild: Michael Erichsen IFK Göteborgs Alhassan Yusuf är het på transferma­rknaden. De senaste klubbarna i raden som nämnts är FC Köpenhamn och nederländs­ka topplaget Ajax.
 ?? Arkivbild: Christoffe­r Borg Mattisson ?? Kennet Andersson tror att det kan hända något kring Alhassan Yusuf när transferfö­nstret öppnar i sommar.
När gjorde ni det?
Arkivbild: Christoffe­r Borg Mattisson Kennet Andersson tror att det kan hända något kring Alhassan Yusuf när transferfö­nstret öppnar i sommar. När gjorde ni det?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden