Göteborgs-Posten

AIK-ikonen öppnar för spel – i IFK

- Jonatahan Larsson jonathan.larsson@gp.se

Per Karlsson har varit AIK trogen hela sin karriär och är en stor publikfavo­rit. Nu öppnar mittbacken överraskan­de för spel i andra allsvenska­n klubbar då hans kontrakt löper ut efter säsongen. I en intervju med Expressen stänger Karlsson heller inte dörren för spel i IFK Göteborg.

Få spelare i allsvenska­n är så hårt förknippad­e med sin klubb som Per Karlsson, 34, är med AIK.

Mittbacken har, undantaget två lånesejour­er i Åtvidaberg och Väsby, varit klubben trogen hela sin karriär och har vunnit två SM-guld med klubben. Men efter säsongen kan AIK-karriären vara över.

Per Karlsson har ett utgående kontrakt med klubben och i en intervju med Expressen säger han att parterna inte diskuterar förlängnin­g för närvarande.

– Vi har inte haft någon kommunikat­ion.

” Jag ser mig själv spela även nästa säsong och kommande år därefter. Så jag måste göra det. Per Karlsson ... om att spela i en annan klubb än AIK

Men jag känner att jag måste vara ganska osentiment­al sådana här gånger. Jag känner att jag har mer säsonger att ge och att det här inte är sista året. Det vore fint att spela i AIK hela karriären, men jag håller en osentiment­al inställnin­g till det och vill spela fler säsonger, säger Karlsson, och på frågan om han kan tänka sig att spela i en annan allsvensk klubb än AIK blir svaret:

– Jag måste säga ja på den frågan. Jag ser mig själv spela även nästa säsong och kommande år därefter. Så jag måste göra det.

Han utesluter direkt spel i ärkerivale­rna Djurgården och Hammarby – men ger inte samma svar när IFK Göteborg kommer på tal.

– Svårt att säga. Det vore en sak om AIK ville ha en och IFK Göteborg ville ha en, då hade valet varit enkelt, säger han.

Per Karlsson har vunnit två SMguld med AIK och har gjort två A-landskampe­r för Sverige.

 ?? Arkivbild: Jesper Zerman ?? AIK:s Per Karlsson kan tvingas byta klubb.
Arkivbild: Jesper Zerman AIK:s Per Karlsson kan tvingas byta klubb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden