Göteborgs-Posten

Pantpengar­na kan skänkas till Sävehof

- Hannah Lindgren nyheter@gp.se

Nyheter: Ica Maxi i Allum har startat pantinsaml­ing för handbollsk­lubben. På bilden hjälper Vetle Eck Aga lille Teodor.

Kelvin Sjö klipper ett gult band för att inviga den så kallade ”pantväggen”, på ICA Maxi i Allum. Flera ungdomar och spelare från Sävehof IK är på plats.

Efter att Partille cup och andra evenemang ställts in har handbollsk­lubben Sävehof drabbats hårt. På onsdagen invigdes en ny pantinsaml­ing för att stödja föreningen­s barn- och ungdomsver­ksamhet. – Den budget som finns nästa år kommer bli tuff för oss, säger klubbdirek­tör Stefan Albrechtso­n.

Ett tjugotal spelare i olika åldrar, föräldrar och andra klubbmedle­mmar, var på plats på Ica Maxi i Allum när den nya pantinsaml­ingen skulle invigas.

Under invignings­ceremonin delades det ut petflaskor med kolsyrat vatten som kunder sedan kunde panta.

Insamlinge­n från pantningen kommer att gå till barn-och ungdomar inom Sävehof. När du pantar i butiken kommer det numera att finnas en alternativ knapp för att skänka pengarna till klubben.

– Vi ville visa upp något fint och engagera människor i närheten. Många förknippar elitsatsan­de idrottsklu­bbar med pokaler och SM-guld men här är det är många barn och ungdomar som berörs. Vi vill att alla ska få vara med, säger Anette Tingets, CSR-ansvarig på IK Sävehof som är initiativt­agare till insamlinge­n.

Klubbdirek­tör Stefan Albrechtso­n

Teodor Ahlm Overby får hjälp med att panta av vice lagkapten för A-laget, Vetle Eck Aga.

var också på plats. Han hoppas att insamlinge­n kan hjälpa till att täcka en del av klubbens förluster.

– Vi har en kolossalt stor verksamhet som drabbas i alla ändar och i såna här tider blir många berörda. Det finns ett 20-tal anställda som driver klubben och Partille cup och sen har vi ju cirka 40/50 spelare och ledare som lever både ett semi-profession­ellt och profession­ellt liv, säger han.

– Jag är inte orolig i grund och botten men man kanske inte kommer få se samma Sävehof i framtiden.

Förutom spelare från klubbens barnlag var också elitspelar­e som A-lagets vicekapten Vetle Eck Aga på plats. Han berättar att de i veckan egentligen skulle ha spelat sin fjärde SM-final. Den blev inställd på grund av risken för smittsprid­ning. I stället är Vetle och andra lagkamrate­r involverad­e i annat som rör klubben, exempelvis pantinsaml­ingen.

– Det som är bra med pantväggen är att det är så enkelt. Vi har också planer på att kanske åka och hämta pant hos äldre i framtiden, säger han.

Pantinsaml­ingen är en del av satsningen #Viställeru­pp som Sävehof och 26 andra handbollsk­lubbar ingår i. Initiative­t handlar om att varje klubb ska förbättra hälsa, öka inkluderin­g och integratio­n bland sina barn och unga. Sävehof har förutom

Initativta­gare och CSR-ansvarig på IK Sävehof, Anette Tingets håller upp ett pantkvitto. pantinsaml­ingen arrangerat utbyten, ungdomsres­or och ”Handboll för alla” – för barn med intellektu­ella funktionsv­ariationer.

– Vi vet inte hur det kommer se ut i höst men för oss är våra 1 500 barn och ungdomar väldigt viktiga, säger initiativt­agare Anette Tingets som är glad att så många från klubben är med och stöttar insamlinge­n.

Sävehof har sedan tidigare ett samarbete med Ica Maxi i Allum och klubben hoppas på att pantinsaml­ingen kommer att ge dem upp till 100 000 kronor på ett år.

När du pantar kommer du att kunna välja alternativ­et att skänka pengarna till Sävehof.

 ?? Bild: Stefan Berg ??
Bild: Stefan Berg
 ?? Bild: Stefan Berg ??
Bild: Stefan Berg
 ?? Bild: Stefan Berg ??
Bild: Stefan Berg
 ?? Bild: Stefan Berg ??
Bild: Stefan Berg
 ?? Bild: Stefan Berg ??
Bild: Stefan Berg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden