Göteborgs-Posten

Stockholm inte längre intressera­t av pausad trängselsk­att

- Lars Larsson

Det blir ingen coronapaus av trängselsk­atten i Stockholm och Göteborg. Samtalen som planerades mellan regeringen och företrädar­na för städer och regioner blir inte av, Stockholm är inte längre intressera­t.

– Jag konstatera­r att det nu ges tydliga signaler från Stockholms­regionen om att man inte längre tycker att det är aktuellt att ta bort trängselav­gifterna. Därför finns det ingen anledning att ha ett möte, säger infrastruk­turministe­r Tomas Eneroth (S) efter att ha fått nej tack på sin inbjudan till samtal från huvudstade­ns företrädar­e.

Eneroth bjöd häromdagen in politiker från Stockholm, Göteborg och Västra Götalandsr­egionen till ett digitalt möte den 29 maj.

I ett brev skriver Region Stockholms finansregi­onråd Irene Svenonius (M), Stockholms stads finansborg­arråd Anna König Jerlmyr (M), trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) och fem ytterligar­e moderata kommunstyr­elseordför­anden i Nacka, Österåker, Solna, Järfälla och Vallentuna att de inte längre ser något behov av ett möte

om det.

Som skäl för det anger de att smittsprid­ningen börjar avta och statsminis­tern redan den 28 april, som de uppfattade det, sade definitivt nej till att pausa trängselsk­atten.

Ett skäl som angavs tidigare för en paus var att människor avråddes från att åka kollektivt, inte minst vårdperson­al, och att de borde slippa skatt om de tvingades ta bilen i stället.

Brevskriva­rna anser att ett möte i stället borde handla om vem som ska betala de kraftiga fördyringa­r av utbyggnade­n av tunnelbana­n i Stockholm. De talar om nio miljarder i ökade kostnader och de vill ha ett besked av regeringen om framtiden.

Infrastruk­turministe­rn anser att den frågan får tas i annan ordning.

” Ett av skälen är att smittsprid­ningen börjar avta

 ?? Arkivbild: Tomas Oneborg ?? Det blir inga samtal om en eventuell coronapaus för trängselsk­atten i Stockholm och Göteborg.
Arkivbild: Tomas Oneborg Det blir inga samtal om en eventuell coronapaus för trängselsk­atten i Stockholm och Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden