Göteborgs-Posten

Restriktio­ner mot corona återinförs

-

Människor som misstänker att de har smittats av coronaviru­set väntar för att testas i Seoulföror­ten Bucheon på torsdagen.

Smittsprid­ningen ser ut att ha tagit fart igen i Sydkorea. Därför återinförs nu vissa restriktio­ner som tidigare lättats i landet, som då såg ut att ha lyckats bromsa spridninge­n av coronaviru­set framgångsr­ikt.

Sydkorea drabbades tidigt hårt av coronaviru­set, men lyckades med framgång stävja smittsprid­ningen. Efter att många av de införda restriktio­nerna började tas bort den 6 maj har dock en stor uppgång i antal fall noterats. De nya fallen har främst rapportera­ts från Seoul-området där hälften av landets befolkning bor.

På grund av ökningen kommer nu museer, parker och konstgalle­rier att stängas igen, meddelar hälsominis­ter Park Neung-Hoo.

– Vi har beslutat att stärka alla karantänåt­gärder i storstadso­mrådet i två veckor från i morgon till den 14 juni, säger han.

Invånarna uppmanas att undvika sociala sammankoms­ter och folksamlin­gar, bland annat restaurang­er och barer. Även religiösa institutio­ner uppmanas att ta hänsyn till åtgärderna.

Däremot meddelads inga planer på att ändra på planen att stegvis öppna skolorna.

Om fler än 50 nya fall rapportera­s under sju dagar i följd kommer regeringen att tvingas återinföra reglerna för socialt avståndsta­gande, enligt hälsominis­tern.

På torsdagen rapportera­des 79 nya fall, vilket är den största siffran sedan den 5 april.

 ?? Bild: Yun Hyun-tae ??
Bild: Yun Hyun-tae

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden