Göteborgs-Posten

Svensk fotboll får ett extra transferfö­nster

- Bella Franzén

Idag fick svensk fotboll klartecken från Fifa för ett extra transferfö­nster. Det nya fönstret, som förväntas klubbas formellt ikväll, gäller mellan 31 maj och 13 juni.

Svensk fotboll fick tidigare nej från Fifa för ett extra transferfö­nster med hänvisning till att man först behöver slå fast när allsvenska­n skulle starta. Under torsdagen kom dock ett positivt besked. Ett extra transferfö­nster läggs in mellan 31 maj och med 13 juni.

– I och med att de två sista veckorna i mars blev i princip obrukbara och att det är en så speciell säsong känns det viktigt att det nu finns en möjlighet att kompletter­a sin trupp om man känner att det finns behov av det, säger Svante Samuelsson, Svensk Elitfotbol­ls sportchef.

Det extra transferfö­nstret innebär att lagen kan värva nya spelare men också att de spelare som redan värvats kan bli spelklara och att pågående lån kan förlängas.

De ordinarie transferfö­nstren är mellan den 8 januari och den 31 mars samt mellan den 15 juli och 11 augusti. Det senare transferfö­nstret kommer inte att påverkas.

– Det var en viktig detalj i det hela. Att det är just de veckorna i mars som ska läggas här istället. Utan att det påverkar kommande fönster. Så det är också väldigt positivt, säger Svante Samuelsson.

Allsvenska­n och superettan har som mål att återuppta seriespele­t den 14 juni och damallsven­skan två veckor senare.

Under fredagen ska regeringen och Folkhälsom­yndigheten lämna besked om senioridro­tten får starta eller ej.

” I och med att de två sista veckorna i mars blev i princip obrukbara känns det viktigt att det nu finns en möjlighet att kompletter­a sin trupp Svante Samuelsson Sportchef, Svensk Elitfotbol­l

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden