Göteborgs-Posten

Det har bara blivit sämre att cykla i Göteborg

-

Tydligen är stadens plan att få folk att vilja välja cykel. Men hur tänker man då när man inte gör cykelbanor utan väljer att göra det ”fint”? Cykelbanor som designas med fin kullersten och små vägbulor.

Kullersten i all ära men det passar inte för oss cyklister. Jag valde att börja cykla 2011 när jag flyttade till Göteborg från Mölndal och kan konstatera att det sedan dess bara blivit sämre och sämre att ta sig fram med cykel i innerstan.

Tänk så mycket bättre det faktiskt gick att cykla innan dessa ”cykelvägar” som upprättade­s runt om i staden, exempelvis på hamngatorn­a. Innan kunde man ju ta sig fram genom att flyta med i biltrafike­n. Nu fastnar man i stället bakom bilar som tvingas krypa fram på grund av väglaget och det är för smalt för omkörninga­r. Man måste stanna och sätta ner fötterna. Börja trampa bara för att stanna igen vid nästa övergångss­tälle bakom en bil och andas in avgaser. Så nyttigt det är att cykla! Att på cykelbanan behöva väja för trottoarka­nter, sparkcykla­r, gående och allt annat som nu ska trängas där gör att flödet i cyklingen inte fungerar. Cykelbanor gjorda på kullersten gör att man behöver en monstercyk­el för att inte allt på cykeln ska skaka sönder. Ombyggnade­r och tillfällig­a vägar var och varannan dag. Stoppljus och cykelbanor som försvinner ut i tomma intet.

Nej, tänk om och tänk rätt! Ska man satsa ska man satsa helhjärtat annars väljer alla bilen eftersom det är så mycket enklare.

David Carlberg

 ?? Bild: Fredrik Sandberg ??
Bild: Fredrik Sandberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden