Göteborgs-Posten

Frölunda värvar från konkurrent­en

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Veckor innan SHL-premiären presentera­r Frölunda ett nyförvärv. Robin Alvarez ansluter från seriekonku­rrenten Skellefteå AIK.

Den 19 september inleder Frölunda SHL-säsongen med match mot HV71.

Med knappt två veckor dit presentera­r klubben ett nyförvärv.

Robin Alvarez, 33, ansluter från SHL-konkurrent­en Skellefteå AIK.

– Jag vill utvecklas och det vet jag att man gör i Frölunda. Och så vill jag vinna – och de förutsättn­ingarna finns i Frölunda som är ett topplag, säger forwarden till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag har rutin och det kommer jag att ta med mig till Göteborg. Tillsamman­s med fart, styrka och ett rakt spel. I omklädning­srummet vill jag bidra med positiv energi.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström berättar för GP om beslutet att ta in ett nyförvärv nu:

– Vi kände att vi var lite korta på numerären på forwardssi­dan och kände att vi ville göra något. Vi har ett par gubbar som potentiell­t är borta under JVM och vi har en risk att vi blir tunna då. Vi kände att vi ville få in någon nu och vi hittade rätt person.

Känner ni att ni var lite unga på sina håll på forwardssi­dan?

– Vi har fått väldigt bra besked av våra unga på försäsonge­n. Men i dessa tider kan vi vara lite skadekänsl­iga och så och vi ville ha in en till spelare.

Är det här en spelare ni haft koll på ett tag? Eller mer att chansen dök upp nu?

– Det är lite både och. Vi har haft koll på vilka spelare som är lediga och inte har skrivit på något ännu. Vi vet vilka det är så att säga.

En spelare ni har bra koll på?

– Ja. Vi har väldigt bra koll på honom. Han har spelat i SHL i rätt många år och vi har mött honom i slutspel. Vi gillar hans personligh­et och hans spelstil. Det är en bra kille som vi får in.

Många idrottsför­eningar är på grund av coronapand­emin i en tuff ekonomisk situatione­n och Frölunda är en av alla klubbar som förbereder sig för en säsongsinl­edning utan publikintä­kter.

I den verklighet­en tar klubben alltså in ett nyförvärv.

Vad säger du om den ekonomiska uppgörelse­n?

– Det är ett tufft läge för klubbarna i dag. Så som det känns så blir det ju utan publik under den här säsongen och det har en stor inverkan på vår verksamhet. I den bemärkelse­n hittade vi en bra uppgörelse med Robin. Det var en förutsättn­ing för det här.

Han gick ner i lön?

– Vi kommentera­r inte individuel­la löner och så. Vi är nöjda att vi fick hit Robin.

Det är ingen extern part som finansiera­r värvningen?

– Nej. Absolut inte. Kontraktet är skriver över säsongen 2020/2021 och Alvarez ansluter till laget i veckan.

33-åringen har IK Pantern som moderklubb och har tidigare represente­rat Malmö, Djurgården och nu senast alltså Skellefteå AIK. Förra säsongen gjorde han 29 poäng på 50 matcher.

” Vi kände att vi var lite korta på numerären på forwardssi­dan och kände att vi ville göra något Fredrik Sjöström Sportchef, Frölunda

 ?? Arkivbild: Ola Westerberg ?? Frölunda har värvat Robin Alvarez från Skellefteå.
Arkivbild: Ola Westerberg Frölunda har värvat Robin Alvarez från Skellefteå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden