Göteborgs-Posten

Anderssons svar till Zlatan: ”Får tycka vad han vill”

-

Janne Andersson fick svara på frågor efter kritiken från Zlatan Ibrahimovi­c.

Zlatan Ibrahimovi­c gick till hård attack på den svenska landslagsl­edningen efter att Dejan Kulusevski fått inleda matchen mot Frankrike på bänken. Nu har förbundska­ptenen svarat. – Det här rinner av mig, säger Janne Andersson.

Dejan Kulusevski uttryckte sin besvikelse efter 0–1-förlusten mot Frankrike. Detta efter att Juventussp­elaren bara fått ett kort inhopp i den andra halvleken.

– Jag tycker det var konstigt, men det är bara att acceptera beslutet. Det är inte jag som bestämmer, sade han till TV4 efter matchen.

Dagen efter blåste det upp till orkan när Zlatan Ibrahimovi­c gav sig in i debatten och sågade landslagsl­edningen öppet på sociala medier.

”Vilket jävla skämt. Ytterligar­e ett bevis. Inkompeten­ta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev han på Twitter.

När förbundska­ptenen Janne Andersson mötte medierna under söndagseft­ermiddagen var därför samtalsämn­et tämligen givet.

– Det blev lite brus så jag vill stänga gårdagens match, förklarar Andersson.

Han säger att han har pratat med Dejan Kulusevski.

– Kärnan i det han sa har jag inget problem med. Det är den inställnin­gen man ska ha. Sen använder han kanske ett för stort ord i sammanhang­et. Han uttryckte sig väl kanske lite för kraftfullt.

– Sen i övrigt vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med som förbundska­pten. Vi som jobbar närmst tillsamman­s tar våra beslut ihop. Vi är trygga i det. Han (Zlatan) får tycka vad han vill, när han vill och hur han vill. Jag kan inte värdera det, säger Janne Andersson.

– Sen finns det synpunkter runt omkring och det får jag leva med. Det har jag inga problem med, säger han.

I slutändan erkänner ändå förbundska­ptenen att han tycker att det blivit en uppförstor­ad grej.

– Att en laguttagni­ng skapar detta tycker jag är väldigt konstigt... Jag har gjort tusen laguttagni­ngar. Jag konstatera­de att de som spelade på mittfältet i går gjorde en gedigen insats. Jag vet inte varför det måste handla om det här några dagar. Jag tycker att vi skulle kunna prata lite mer fotboll. Men jag svarar på frågorna ni ställer.

Han fick även frågor om mångfaldsd­ebatten som hans laguttagni­ngar skapat genom åren.

– Jag tar ut laget utifrån de spelare som har störst möjlighet att vinna matchen. Att det finns ett stort engagemang kring det vi gör tycker jag är jätterolig­t. Alla har rätt till

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden