Göteborgs-Posten

Novemberkå­san ställs in

-

Mcsport: Motorsport­klassikern Novemberkå­san ställs in på grund av coronapand­emin. Arrangörer­na kan inte garantera att tävlingen kan genomföras utan att det kommer otillåten publik, uppger SVT.

Det är första gången på 53 år som kraftprove­t inom endurospor­ten inte kan avgöras.

Årets tävling skulle ha avgjorts den 14–15 november i Gävle. Arrangeran­de SMK Gävle har väntat på nya rekommenda­tioner om antalet åskådare vid utomhustäv­lingar, men när det inte har kommit tvingas de ställa in.

Novemberkå­san kördes första gången 1915 och har hittills bara ställts in i samband med de båda världskrig­en och dessutom 1967, då på grund av högertrafi­komläggnin­gen. (TT)

Fotboll: Det blev 2–2 (0–1) när Oskarshamn mötte Utsikten på söndagen hemma på Arena Oskarshamn. Det innebar nio raka matcher utan förlust för Utsikten i Ettan södra herr i fotboll.

Målgörare för Oskarshamn var Johan Arvidsson och Daniel Hultqvist, medan målen för Utsikten gjordes av Erik Hedenquist och Martin Smedberg Dalence.

Utsikten tar sig an Motala i nästa match hemma lördag 12 september 15.00.

Fotboll: Qviding förlorade mot Eskilsminn­e i Ettan södra herr i fotboll på Harlyckans IP. 3–0 slutade matchen på söndagen.

I nästa match möter Qviding Landskrona hemma på lördag 12 september 13.30.

Fotboll: Det blev uddamålsse­ger för hemmalaget Lindome i matchen mot Skövde AIK på Lindevi IP. Laget vann söndagens match i Ettan södra herr i fotboll med 2–1 (1–0).

Lindomes mål gjordes av William Kenndal och Robert Lipovac. Lukas Lilja stod för Skövde AIK:s enda mål.

I nästa omgång har Lindome FC Trollhätta­n borta på Edsborgs IP, söndag 13 september 17.00.

 ?? Arkivbild: Stefan Jerrevång ??
Arkivbild: Stefan Jerrevång

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden