Göteborgs-Posten

Tobias Sana räddade Blåvitt

IFK Göteborg och BK Häcken fick dela på poängen i derbyt på Ullevi på lördagen. Detta efter ett drama som avslutades med en straffspar­k som Tobias Sana dundrade in till vänster om Pontus Dahlberg. Matchen slutade 1–1.

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Det är surt. Vi ska ha tre poäng. Det hade vi behövt. Jag stod precis bakom domaren och jag tror att han blev lite ställd för att Joona trillar.

Godswill Ekpolo

IFK Göteborg och BK Häcken delade på poängen på Ullevi under lördagen. Detta efter ett drama som avslutades med en straffspar­k som Tobias Sana dundrade in till vänster om Pontus Dahlberg.

Men det var situatione­n som orsakade straffen som stal rubrikerna efter matchen.

Kolbeinn Sigthorsso­n gick i backen efter duell med Joona Toivio. Finländare­n ger sin syn på situatione­n här.

– Vad ska man säga? Det är en väldigt billig straff. Det känns som att han är väldigt redo för att blåsa straff. Då måste du vara hundra procent säker på att det är straff, vilket är omöjligt att han kan vara. Det ska inte vara straff.

Även hans lagkamrat Pontus Dahlberg var frustrerad efter situatione­n och menar att det absolut inte skulle varit straff.

– Det är surt när vi har tre poäng och blir bortdömda på slutet.

Det är så du upplever det, att ni blir bortdömda?

– Ja, det tror jag alla som kan någon form av fotboll tycker när de ser den här situatione­n. Det är inte ens en situation egentligen. Det är knappt kontakt och han dömer den straffen. Så för mig är det ett skämt.

Kolbeinn Sigthorsso­n själv säger

att han känner kontakt med Toivio.

– Jag har Joona vid sidan om mig, jag känner att han nuddar mitt ben. Om det är en touch i straffområ­det så kan det alltid vara straff. Men jag måste se det fler än en gång. Det såg inte ut som att det var straff. Normalt får jag inte straff i sådana situatione­r så jag tycker att jag förtjänar det, säger Sigthorsso­n. Som anfallare, tänker du på att han är i ryggen?

– Jag vet att han kommer. Jag försöker göra en ”fuling”.

Och du vann den här gången?

– Vi fick med oss det denna gången. Det var tur att vi fick med oss det målet. Annars hade vi suttit i skiten nu gör vi inte det.

Det var fler Häcken-spelare än

Pontus Dahlberg och Joona Toivio som var besvikna över att det blev straff. Matchens första målskytt, som såg ut att bli ovan matchhjält­e, Godswill Ekpolo.

– Straffen är en gåva. Jag är ledsen och besviken. Efter allt hårt jobb och domaren ger en gåva till det andra laget. Det är så frustreran­de. Det känns som en förlust det här. Alexander Jeremejeff fyller i. – Det är surt. Vi ska ha tre poäng. Det hade vi behövt. Jag stod precis bakom domaren och jag tror att han blev lite ställd för att Joona trillar. Det kändes inte som en straff, det kändes som att han stapplade fram, islänninge­n (Kolbeinn Sigthorsso­n), och att han trillar. Men när man ser det är det absurt faktiskt.

Det var inte bara IFK Göteborgs kvittering som var omdiskuter­ad. Även Häckens ledningsmå­l skapade en del irritation hos IFK Göteborg. Leo Bengtsson sköt bollen på Jesper Tolinsson innan den passerade kortlinjen. Problemet? Bollen var över linjen innan Häcken-spelaren

satte foten på bollen.

På den efterfölja­nde hörnan gjorde Godswill Ekpolo 1–0 i den 56:e minuten.

– Det är tufft, jäkligt tufft för det skulle aldrig blivit någon hörna, säger Roland Nilsson.

August Erlingmark medger att situatione­n som gjorde att Blåvitt fick straff var tveksam, men han menar också att det var kvitterat i kategorin ”tveksamma domslut” efter det som gjorde att Häcken fick sin hörna tidigare i matchen.

– Det blir lite 1–1 där. Så kan man se det. Två felaktiga domslut som leder till två mål. Jag står i en vinkel där jag kan se att den är ute. Men vi måste också försvara bättre på målet såklart, säger Erlingmark.

 ?? Bild: Carl Sandin ??
Bild: Carl Sandin
 ?? Bild: Carl Sandin ?? Det var heta känslor och tuffa tacklingar under derbyt på Ullevi. Här BK Häckens Rasmus Lindgren och IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthorsso­n.
Bild: Carl Sandin Det var heta känslor och tuffa tacklingar under derbyt på Ullevi. Här BK Häckens Rasmus Lindgren och IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthorsso­n.
 ??  ??
 ?? Bild: Michael Erichsen ?? BK Häckens Godswill Ekpolo jublar med lagkamrate­r efter 0-1-målet.
Bild: Michael Erichsen BK Häckens Godswill Ekpolo jublar med lagkamrate­r efter 0-1-målet.
 ?? Bilder: Carl Sandin ?? BK Häckens Alexander Jeremejeff och IFK Göteborgs Jesper Tolinsson under derbyt. Nyligen avlidne Bertil ”Bebben” Johansson hyllades med en krans vid hörnflagga­n.
Bilder: Carl Sandin BK Häckens Alexander Jeremejeff och IFK Göteborgs Jesper Tolinsson under derbyt. Nyligen avlidne Bertil ”Bebben” Johansson hyllades med en krans vid hörnflagga­n.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden