Göteborgs-Posten

Kalmar tog igen efter stark start av Elfsborg

- Ola Palmström

Det blev delad pott mellan Elfsborg och Kalmar på Borås arena sedan gästerna hämtat upp ett 0–2-underläge till 2–2. Elfsborg 2 Kalmar 2

Elfsborg gjorde 1–0 i den fjärde minuten när Pär Frick hockeystyr­de in ett distanssko­tt från Frederik Holst.

Den finländske mittbacken Leo Väisänen gjorde sin första match efter att ha ådragit sig en fraktur i foten i november förra året, och han slog till med sitt första allsvenska mål när han nickade in 2–0 i andra halvlek.

Kalmar lyckades reducera efter ett samarbete mellan bröderna Ring. Jonathan Ring spelade fram till lillebror Sebastian som avslutade med ett lågt skott.

Smålänning­arna tryckte på för en kvittering och i den 87:e minuten räddade Oliver Berg en poäng för Henrik Rydströms lag när han gjorde 2–2 med huvudet.

– Det känns bra att komma tillbaka från 0–2, men inom både mig och i laget finns det något som säger att vi kunde vunnit detta, säger Berg till Discovery plus.

Kalmar har därmed två segrar och tre kryss i allsvenska­n, och är fortsatt obesegrat i säsongsinl­edningen.