Göteborgs-Posten

-

BK Häcken tog emot Linköping i den fjärde omgången av damallsven­skan och trots hög offensiv press matchen igenom från hemmalaget, där man hade stor andel av bollinneha­vet i första halvlek, så var det Linköping som genom Uchenna Kanu fick in ledningsmå­let efter en snabb spelvändni­ng och kontring i matchens nittonde spelminut.

Under de resterande 25 minuterna av första halvlek var det Häcken som satte press på gästande Linköping. Men trots flertalet hörnor och framspel kom man inte hela vägen förbi Nilla Fischer och hennes backlinje. Det var dock hemmalaget som fick sista ordet med tre fina lägen innan man gick till halvtidsvi­la.

Ett genom Milica Mijatovic vars skott gick i nät, men ovansidan av nättaket, och så i halvlekens sista spelminut där man fick två tighta chanser. Först för Johanna Rytting Kaneryd med ett skott utifrån, följt av en räddning från Linköpings Cajsa Andersson när Filippa Curmark försökte i sista sekund.

Efter matchen var Johanna Rytting Kaneryd, som träffade ribban i slutet på första halvleken, inte helt nöjd med lagets anfallsspe­l efter matchen.

– Jag tycker fortfarand­e vi har så pass många målchanser att vi ska göra mål. Det är de här sista lilla detaljerna, de hundraproc­entiga löpningarn­a in i boxen, kvalitén i inläggen och det där sista som vi måste slipa på, säger hon.

Häckens jakt på kvittering fortsatte i den andra halvleken med en fortsatt offensiv press där det, precis som under matchens första 45 minuter, var hemmalaget som hade stor del av bollinneha­vet med mycket spel på Linköpings planhalva.

Men gästande Linköping höll tätt

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden