Mästarna Bayern körde över Borussia

- Ola Palmström/TT

Bayern blev klara ligamästar­e redan innan avspark mot Mönchengla­dbach.

Men de tappade inte fokus för det – och körde över gästerna med 6–0.

Leipzig behövde ta poäng borta mot Dortmund för att hålla titelstrid­en i tyska Bundesliga vid liv i åtminstone några timmar till – men tabelltvåa­n föll med 2–3.

Därmed säkrade Bayern München sin nionde raka ligatitel – och den 30:e genom tiderna – drygt en timme innan avspark mot Mönchengla­dbach.

Men det blev full fart från de tyska giganterna ändå. Efter första 45 minuterna stod det 4–0 på resultatta­vlan och den polske anfallsstj­ärnan Robert Lewandowsk­i hade gjort Bundesliga­mål nummer 199 och 200 i karriären. Det 200:e en spektakulä­r volley från en svår vinkel.

32-åringen fullbordad­e sitt hattrick i andra halvlek och står nu på 39 ligamål den här säsongen. Han är nu bara ett mål ifrån att tangera Gerd Müllers rekord på 40 mål från 1971–1972. Matchen slutade 6–0.

Avståndet ner till Leipzig är tio poäng med två matcher kvar att spela.

Leipzig krigade sig tillbaka från ett 0–2-underläge mot Dortmund. Reducering­en kom genom försvarare­n Lukas Klosterman­n på en hörna från Emil Forsberg och spanjoren Dani Olmo kvitterade i öppet mål sedan tre Leipzigspe­lare kommit fria.

Men Sancho slog in segermålet för Dortmund efter ett vackert anfall i den 87:e minuten.

Tre viktiga poäng för Dortmund som går upp på fjärdeplat­s, vilket innebär Champions League-spel nästa säsong. De är två poäng före Frankfurt med en match mer spelad.

Emil Forsberg och kompani får i stället ladda om inför finalen i tyska cupen på torsdag där de återigen ställs mot Dortmund.

” Emil Forsberg och kompani får i stället ladda om inför finalen i tyska cupen på torsdag

?? Bild: Matthias Schrader ?? Robert Lewandowsk­i stod för ett hattrick i 6–0-segern.
Bild: Matthias Schrader Robert Lewandowsk­i stod för ett hattrick i 6–0-segern.