Göteborgs-Posten

Paret var först över bron – från varsitt håll

- Filip Kruse filip.kruse@gp.se

När Hisingsbro­n invigdes var Jens Svedholm först till Hisingen. Först till fastlandet var hans sambo Anna Haglund. De möttes mitt på lyftspanne­t, på varsin motorcykel.

– En riktig broromans, säger Anna Haglund.

Sedan tidigare var det bestämt att de som arbetat i projektet på olika sätt skulle få köra över bron först. I kön på bron stod bilar, motorcykla­r, bussar och lastbilar, för att visa de olika trafikslag som kommer kunna använda bron. På förhand var det bestämt att konvojerna skulle ledas av motorcykla­r.

Anna Haglund arbetar som projektkom­munikatör för Hisingsbro­n. Hon och hennes sambo åker motorcykel och därför bestämdes det att de skulle få stå först i kön.

– Jag är fortfarand­e alldeles rusig. Det var nästan lite festivalkä­nsla, säger Anna Haglund efteråt.

Hisingsbro­n är nu öppen för samtliga trafikslag förutom spårvagnar. Under sommaren genomförs ett så kallat spårstopp. Då kommer ingen spårvagnst­rafik alls gå över Göta älv. Från och med augusti är Hisingsbro­n en del av spårvagnsn­ätet.

Richard Rhodin var näst först över till Hisingen. Även han hamnade i den framskjutn­a positionen på grund av försänknin­gar på trafikkont­oret. Han är gift med trafikkont­orets kommunikat­ionschef Eva Rhodin. Hon behövde köras upp på bron.

– Jag fick köra upp på bron och Eva hoppade ur. Därför hamnade jag där och råkade bli först. Det var kanske inte helt rätt men kul, säger han.

 ?? Bild: Olof Ohlsson ?? Jens Svedholm på fastlandss­idan innan bron öppnades.
Bild: Olof Ohlsson Jens Svedholm på fastlandss­idan innan bron öppnades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden