Göteborgs-Posten

MFF tillbaka som vinnare – med nöd och näppe

- Daniel Kihlström/TT

Efter debaclet mot serieledar­en Djurgården skakade Malmö FF om i startelvan.

Det gav resultat hemma mot Varberg, men det var med nöd och näppe. Inhopparen Søren Rieks stod för segermålet när hallänning­arna besegrades med 3–2.

– Skönt att vinna, men det måste inte vara så jäkla tajt varje gång, säger mittbacken Lasse Nielsen, som satte 2–1-målet, till Discovery plus.

Regerande mästarlage­t Malmö FF blev utspelat av guldkonkur­renten Djurgården (1–3) på bortaplan i måndags. Nu valde tränaren Jon Dahl Tomasson att göra fyra ändringar startelvan jämfört med den matchen.

Kvartetten Eric Larsson, Franz Brorsson, Søren Rieks och Jo Inge Berget fick ge plats för Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Veljko Birmancevi­c och Adi Nalic hemma mot Varberg.

Ett lyckat drag skulle det visa sig. Redan i den tolfte minuten kom ledningsmå­let när Nalic petade bollen förbi Varbergsmå­lvakten August Strömberg och en framstörta­nde Birmancevi­c kunde skicka in sitt första allsvenska mål i sin första seriematch från start.

Efter dryga timmen var det dags för den danske mittbacken Nielsen att skriva in sig i målprotoko­llet när han lyckades få in 2–1 i samband med ett långt inkast från Jonas Knudsen.

– Det är alltid skönt att göra mål. Jag håller i och för sig hellre nollan för en gång skull, säger Lasse Nielsen.

Inhopparen Søren Rieks kunde sedan i den 79:e minuten prickskjut­a in 3–1 och det var tur för MFF. För med åtta minuter kvar av ordinarie tid nickade inhopparen Simon Karlsson Adjei in 2–3-reducering­en bakom MFF-målvakten Marko Johansson.

Varbergs Albin Mörfelt tvingade Johansson till en vass räddning på tilläggsti­d, men något mer mål föll inte. Sedan Djurgården tidigare på söndagen åkt på sin första förlust för säsongen borta mot Degerfors (0–2) är MFF nu två poäng efter serieledar­en från Stockholm efter fem allsvenska omgångar.

Annars var Varberg, som förra säsongen tog fyra poäng mot Malmö, bra med i matchen. Efter en stark MFF-start hittade gästerna sitt spel och laget har ett anfallsvap­en i mittbacken Oliver Stanisic.

I den 26:e minuten nickade han in sitt tredje allsvenska mål för säsongen och gick upp i delad skytteliga­ledning med sex andra spelare.

– Jag tycker att vi står upp bra. Malmö är ett bra lag, men vi kommer hit och har inget att förlora. Jag tycker nästan att vi har mer chans på 2–1 än vad de har, sade Stanisic till Discovery plus i paus.

Det andra målet för gästerna kom dock först i den 82:a minuten och då var det för sent.

?? Bild: Andreas Hillergren ?? malmö FF:s Søren Rieks (i mitten) jublar med sina lagkamrate­r efter sitt 3–1-mål hemma mot Varberg, som blev matchavgör­ande. mFF vann till slut med 3–2.
Bild: Andreas Hillergren malmö FF:s Søren Rieks (i mitten) jublar med sina lagkamrate­r efter sitt 3–1-mål hemma mot Varberg, som blev matchavgör­ande. mFF vann till slut med 3–2.