Göteborgs-Posten

Hasselborg utan VM-medalj efter USA:s vändning

- Anton Johansson/TT

Curling: Mästerskap­smedaljer är en vana för lag Hasselborg. Men VM i Calgary lämnade det svenska curlinglag­et överraskan­de utan medalj.

USA vände och vann bronsmatch­en med 9–5. Lag Hasselborg kom till VM i Calgary med sex raka mästerskap­smedaljer och tanken var att lämna Kanada med ett efterlängt­at VM-guld. (TT)

Chelsea avslutade engelska Super League med stil. Londonlage­t, med Magdalena Eriksson i startelvan, krossade Reading med 5–0 – och säkrade sin andra raka ligatitel.

Titelstrid­en levde in i den sista omgången och Chelsea var en förlust och en Manchester City-seger från att tappa förstaplat­sen.

Men tidigt in i Chelseas hemmamatch mot Reading pekade det mesta på att så inte skulle bli fallet.

Tyskan Melanie Leupolz satte tonen redan efter en minut och åtta sekunder när hon prickade in 1–0.

Strax före paus kom också tvåan när Fran Kirby blev målskytt.

Med två mål i ryggen var det inget snack om saken i andra halvlek. Fran Kirby satte 3–0 i 57:e minuten.

Chelsea vann till slut med 5–0 .

Efter slutsignal­en bröt det – som sig bör vid en ligatitel – ut i jubel på planen. Men Chelseaspe­larna får se till att avsluta firandet i tid. Redan nästa vecka väntar Champions League-final mot Barcelona på Ullevi.

Londonlage­ts svenska lagkapten Magdalena Eriksson spelade hela matchen medan Jonna Andersson byttes in en kvart in i andra halvlek. Målvakten Zecira Musovic fick följa segermatch­en från bänken.