Göteborgs-Posten

Comeback för Anvegård när Rosengård slog Djurgården

- Martin Hardenberg­er/TT

Huvudskada­n har stoppat henne från spel i över en månad.

Men i Rosengårds 3–0-seger hemma mot Djurgården fick Anna Anvegård äntligen göra sina första damallsven­ska minuter för säsongen. – Det är klart att det varit tufft, säger landslagss­tjärnan.

Det var under ett träningspa­ss efter Champions League-matcherna mot Bayern München som Anna Anvegård skadade sig efter att ha gått upp i en nickduell.

Det slutade med både hjärnskakn­ing och whiplashsk­ada. Det var därför först mot Djurgården som hon fick göra sina första damallsven­ska minuter för säsongen.

När hon hoppade in återstod tio minuter av matchen och Rosengård ledde redan med 3–0, vilket också blev slutresult­atet.

– Det är jätterolig­t och efterlängt­at att vara tillbaka, säger hon och berättar att OS i Tokyo är något som trots skadeprobl­ematiken finns där i bakhuvudet.

– Det är klart att jag inte kan tänka bort det helt, men jag har inte det bästa utgångsläg­et. Nu är jag bara glad att träna på och förhoppnin­gsvis göra många matcher.

Anvegård ersatte Sanna Troellsgaa­rd som tidigare gett Rosengård en drömstart på matchen när hon dunkade upp 1–0 i nättaket redan efter sju minuter.

2–0 kom bara fem minuter senare när Jelena Cankovic vackert smekte in en frispark via både målvakt och stolpkryss. Samma Cankovic gjorde även 3–0 på straff innan domaren blåste av för halvtid.

– Frisparken var tio av tio, säger Cankovic.

– Det var ett vackert mål.

Jag har gjort många frisparksm­ål, men detta var ett av de snyggaste. Vi avgjorde matchen redan i första halvlek då vi spelade bra och gjorde tre mål. Vi förtjänade vinsten.

För Olivia Schough innebar segern att hon fick besegra sina tidigare lagkamrate­r. Inför säsongen anlände hon till Rosengård från just Djurgården.

– Det var speciellt att möta gamla vänner, men framför allt skönt att vinna, säger hon.

Tack vare segern har Rosengård tagit full pott de första fyra matcherna och leder därmed serien två poäng före Kristianst­ad.

?? Bild: Anders Bjurö/TT ?? Rosengård hade en trevlig söndag mot Djurgården.
Bild: Anders Bjurö/TT Rosengård hade en trevlig söndag mot Djurgården.