Göteborgs-Posten

Här är listan över möjliga hemvändare

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

IFK Göteborg har satsat på hemvändare. Kan Frölunda HC gå samma väg – då tio forna frölundait­er som Fredrik Pettersson, Viktor Stålberg och Carl Klingberg står utan kontrakt?

– Några på den listan kan absolut vara intressant­a, erkänner sportchefe­n Fredrik Sjöström.

Än så länge har Frölunda bara presentera­t nya tjecken Michael Spacek som nyförvärv. Målvakten Erik Källgren spelar just nu SM-final med Växjö Lakers – och kommer efter avslutat slutspel att presentera­s som ny målvakt i 031-gänget. Men sen då?

Först och främst vill Frölunda ha in ett vasst anfallsvap­en – för det var där som det var allra trubbigast förra säsongen.

– Vi letar någon form av spets, det gör vi. Framför allt forwardsmä­ssigt. Sedan ska det också in en back till. Vi får se vad vi känner att vi vill ha där, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Listan här intill är dock intressant.

Där finns tio gamla Frölunda HC-spelare som sitter på utgående kontrakt.

– Alla som finns på listan har vi förstås koll på. Men sedan kommer inte alla av dem att spela här nästa säsong. Vi kan ha egna planer, de kan ha en annan plan. Allting kommer inte att tajma, men vi kan sträcka oss till det här: Vi vet om att de sitter på utgående kontrakt – och vi har säkert pratat med de flesta utav dem. Är alla aktuella? Nä, det kanske de inte är – för vi har inte plats för alla. Men några på den listan kan absolut vara intressant­a, erkänner Sjöström.

Om vi tittar på listan så är Fredrik Pettersson, Viktor Stålberg och Carl Klingberg de tre namn som är mest synonyma med spets – om vi bortser från Ryan Lasch, som gjort succé i Schweiz.

Stålberg har hunnit bli 35 år, Pettersson är 33 år. Är det nu eller aldrig för såna killar?

– Det gäller att det finns ett driv, att det finns en vilja. Sedan är själva åldern i sig ... jag är inte så åldersfixe­rad. Tittar vi på Joel Lundqvist och ser hur han springer här på försäsonge­n, det är inte själva siffran i sig som är avgörande. Det är mer var de är i sina liv, var de är i sina karriärer, vad vill de? Det är mycket annat som ska klaffa. Ekonomi och såna saker, säger Fredrik Sjöström. Alla dessa tre har producerat på en stadig nivå – och är spets?

– Ja, absolut. Vi har också hintat om att det kan ta lite tid. Vi har ingen panik, känner inte att vi måste sätta något i morgon. Vi känner att rätt person är det viktiga. Men vi vill ha så full trupp som det är möjligt till augusti när vi drar i gång igen, säger Fredrik Sjöström.

 ?? Bild: Bildbyrån ?? Carl Klingberg, Fredrik Pettersson och Viktor stålberg är alla med på listan av gamla frölundait­er utan kontrakt.
Bild: Bildbyrån Carl Klingberg, Fredrik Pettersson och Viktor stålberg är alla med på listan av gamla frölundait­er utan kontrakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden