Göteborgs-Posten

Ikea öppnar ytterligar­e en studio – i Frölunda

I dag slår Ikea upp portarna till sin 95 kvadratmet­er stora planerings­studio på Kungsgatan, precis som planerat. Men i slutet av året öppnar de också ytterligar­e en studio, i ett av stadens köpcentrum.

- Marie Kennedy marie.kennedy@gp.se

Ikea ger sig nu på allvar in i leken i kampen om kunderna i centrum.

– Allt har rullat på perfekt och på fredag (i dag) öppnar vi vår nya fantastisk­a planerings­studio mitt inne i Göteborg på Kungsgatan. Det är en jättemöjli­ghet för oss att komma ett steg närmare våra kunder för att engagera och inspirera dem med vår inrednings­kunskap, säger Anders Henricson, varuhusche­f på Ikea Bäckebol, som också är ansvarig för studiosats­ningarna.

Möbeljätte­ns första i Göteborg, blir en planerings­studio i bottenplan där gamla Akademibok­handeln låg på Kungsgatan. Här ska kunderna kunna komma in och planera mer komplexa köp, som köks- och garderobsl­ösningar, och tala med Ikeas inrednings­experter.

Men Ikea gör nu också ytterligar­e en studiosats­ning i Göteborg – på Frölunda torg.

– Det är jätterolig­t för Ikea att komma till Frölunda torg. Det är ett fint köpcentrum med brett utbud och många människor och bra kommunikat­ioner. Det blir en planerings­studio, precis som den på Kungsgatan och den kommer att ligga mitt inne i torgets hjärta. Där planerar vi öppning i slutet på november eller i början på december, säger han.

Det var i juni som Ikea gick ut och berättade att man tänker öppna planerings­studior i ett tiotal svenska städer, som ett komplement till varuhusen och e-handeln.

Däremot kommer man inte att hitta några kundfavori­ter till försäljnin­g i lokalerna, och man kommer inte heller att ta emot returer där. För det måste man åka till varuhusen i Kållered eller Bäckebol.

Planerings­studiorna kommer att ingå i ett test som kommer att pågå från 6 till 18 månader.

Varför vill Ikea in i stadskärno­rna?

– Vi tittar alltid på nya möjlighete­r för att möta våra kunder. Det är ett steg att komma närmare våra kunder, där de bor lever och för att göra det lättare för dem att komma i kontakt med oss och inte alltid behöva åka ut till ett varuhus. Vi vill vara mer tillgängli­ga, säger Anders Henricson.

Däremot finns det inga planer att öppna ett mini-Ikea inne i centrala Göteborg för närvarande.

– Utöver satsningar­na på planerings­studior på Kungsgatan och Frölunda torg, har vi också satsningen vårt nya stora varuhus i Kållered, säger han.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden