Göteborgs-Posten

Rashkaj vill ha revansch efter mardrömsre­sultatet

Örgryte är i fin form. Nu väntar AFC Eskilstuna – som krossade Sällskapet med 4–0 i somras. – Vi är ett mycket bättre lag nu än då, säger Öis mittfältsv­eteran Anel Rashkaj.

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Dagen efter den likaledes imponerand­e som välförtjän­ta poängen mot serieledan­de Värnamo känner Anel Rashkaj fortsatt en viss trötthet i kroppen. Den dryga milen han sprang på Finnvedsva­llens gräs gör sig påmind.

– Vi springer mycket och ser ut som ett väldigt bra lag, tycker jag. Man ser verkligen att vi har en identitet i hur vi vill spela. Vi har en period där de trycker ner oss ganska mycket efter deras mål, men i andra halvleken kommer vi ut och visar karaktär och moral, säger han.

Det är lätt att vara positiv om man går i rödblå kläder just nu. Poängen mot Värnamo var säsongens 27:e totalt och förlängde den förlustfri­a sviten till sex matcher.

Det är ett annat läge än på hemresan genom Sverige efter det första mötet med AFC Eskilstuna den 25 juli.

Ett sargat Örgryte hade förlorat med 0–4 och låg begravt i superettan­s bottenskik­t som ett stycke kärnavfall.

– Den var inte bra. AFC var i bra form då och vi hade problem med skador. Det var ett bra momentum för dem. Då blev det som det blev, de är starka där på sitt konstgräs. Det är ett helt annat läge nu, säger Anel Rashkaj om den matchen.

– Vi ser mer och mer ut som ett lag som spelar tillsamman­s, som vet vad laget gör. Vi känner varandra bättre nu. Det finns en kemi mellan oss. Vi har tagit steg hela tiden. Om man jämför nu med innan så resulterar våra anfall i målchanser mycket oftare än tidigare.

Han beskriver hur Öis under säsongens första hälft inte sällan lyckades med ett par aspekter av spelet, men att laget mot slutet fått helheten att sitta allt oftare.

– Det finns många delar som man måste ha med sig under match, innan funkade en eller två delar, nu funkar fler delar samtidigt, säger han.

Han gjorde själv knappt tre säsonger på AFC Eskilstuna­s mittfält, både i allsvenska­n och i superettan, och känner den kontrovers­iella klubben väl.

– Det är en bra klubb där många individuel­lt skickliga spelare kommer upp. AFC vill precis som vi styra spelet med bollen, så lyckas vi ha bollen mer än dem kommer det byggas upp en irritation över det. Det sliter på dem, säger Anel Rashkaj.

” Vi ser mer och mer ut som ett lag som spelar tillsamman­s, som vet vad laget gör. Vi känner varandra bättre nu. Det finns en kemi mellan oss. Vi har tagit steg hela tiden. Anel Rashkaj, om tiden efter förlusten mot AFC

En nyckel för att returmötet inte ska bli som sommarens fajt lagen emellan är att Öis presspel sitter bättre.

– Förra mötet lyckades de spela sig ur vår press ganska enkelt. Vi ska helt enkelt se till att vi har en bättre press nu. Så att vi styr matchen mer.

 ?? Arkivbild: Nicklas Elmrin ?? Anel Rashkaj har blivit en viktig kugge på Öis centrala mittfält.
Arkivbild: Nicklas Elmrin Anel Rashkaj har blivit en viktig kugge på Öis centrala mittfält.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden