Göteborgs-Posten

Bohuscupen tillbaka efter pandemin: ”Jätterolig­t”

Efter två år av inställda tävlingar är det återigen dags. I dag är Bohuscupen tillbaka på Tjörns ridskola. – Det är jätterolig­t att vi är tillbaka igen, säger tävlingsle­dare Annika Hellman.

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

"Det är ett väldigt roligt arrangeman­g eftersom det är så många nya ryttare som kommer Annika Hellman

Tävlingsle­dare för Bohuscupen

Precis som mycket annat har ridtävling­arna legat i dvala på grund av pandemin de två gångna åren. Bohuscupen har varit en av alla tävlingar som fått stryka på foten fram tills dess att restriktio­nerna släpptes – och på söndag är den populära tävlingen tillbaka på Tjörns ridskola.

– Det här är vår största tävling under året och det är ett väldigt roligt arrangeman­g eftersom det är så många nya ryttare som kommer, säger Annika Hellman som är tävlingsle­dare för Bohuscupen.

Omkring 90 ryttare kommer att ställa upp i tävlingarn­a som drar igång redan vid 08 på söndag morgon.

– Det är jätterolig­t att vi är tillbaka igen, det behövs för att våra unga ryttare ska få komma igång igen. Det har ju varit ett glapp på två år nu, så det kommer bli jätterolig­t.

Hur stort är Bohuscupen?

– Jag tror ryttarna värderar det här högt, för det är här som många av dem börjar sin tävlingska­rriär. Just att det är så många som kommer och tävlar säger ju en del.

Bohuscupen pågår under hela dagen och det kommer vara finaler i både B-och C-ponnyklass­en. GP kommer att sända finalen i D-ponnyklass­en med start 15.50.

 ?? ARKIVBILD: MATHILDA AHLBERG ??
ARKIVBILD: MATHILDA AHLBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden