Göteborgs-Posten

Gais besegrade jumbon – avgjorde på tilläggsti­d

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Gais såg ut att gå mot poängtapp mot jumbon IFK Malmö – då klev Axel Henriksson fram och såg till att laget fick med sig tre poäng hem till Göteborg och att serieledni­ngen behålls. I segerglädj­en passade matchhjält­en på att skicka en hälsning till de egna fansen. – Ta med en flagga som vi kan veva lite med!, säger han till Sportexpre­ssen Play.

Serieledar­en Gais med endast en förlust på elva matcher mot tabelljumb­on IFK Malmö med endast en seger på lika många matcher. Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

– Det är alltid tufft med bortamatch­er. Oavsett var man ligger i tabellen så är det alltid tufft att åka på bortaplan och spela, så det är ingen säker vinst i dag. Det gäller att ge hårt arbete i 90 minuter och förhoppnin­gsvis får vi med oss tre poäng hem till Göteborg, sa Gaisförsva­raren Emin Grozdanic till Sportexpre­ssen Play inför matchen.

Det tog dock inte lång tid innan Gais visade vilket lag som leder serien. Ett inlägg från Viktor Alexanders­son i den tredje matchminut­en hittade Michael Kargbos panna. 1–0 var ett faktum och de tillresta Gais-supportrar­nas jubel och sång tog över Malmö Stadion.

Bara några minuter senare var Gustav Lundgren ett ribbskott från att utöka bortalaget­s ledning.

Även om Gais hade spelöverta­get var hemmalaget inte ofarligt utan hade sina chanser att kvittera i första halvlek. Det blev dock inga fler mål innan pausvilan och Gais kunde ta paus i ledning.

– Jag tycker vi spelar bra. Det funkar bra, så vi behöver fortsätta såhär, säger målskytten Michael Kargbo till Sportexpre­ssen Play.

Efter paus kom Malmö ut piggt och Megrim Krasniqi i Gais-målet fick sträcka ut ordentligt för att hindra ett distanssko­tt från att smita in i målet bakom. Gais tog sig dock in i matchen igen och en rad Gais-chanser följde. 1–0 stod sig dock – till minut 71. Då var det Malmö som stack upp och Hampus Ferhm lobbade bollen över en utrusande Krasniqi till 1–1.

Sista ordet var dock inte sagt. På tilläggsti­d slängde sig Axel Henriksson fram på en retur och tryckte in 2–1 till Gais. Resultatet stod sig och tre nya poäng in på kontot betyder fortsatt serieledni­ng för de grönsvarta.

– Det är underbart! I slutforcer­ingen tycker jag vi gör det bra när vi kommer till ganska många chanser. Jag tycker vi vinner välförtjän­t, säger matchhjält­en Axel Henriksson till Sportexpre­ssen Play.

Innan matchhjält­en lämnade intervjumi­krofonen passade han på att skicka en hälsning till de egna fansen:

– Nästa gång vi firar, ta med en flagga som vi kan veva lite med!

?? ARKIVBILDE­R: MICHAEL ERICHSEN ?? Michael Kargbo gav Gais ledningen i Malmö.
ARKIVBILDE­R: MICHAEL ERICHSEN Michael Kargbo gav Gais ledningen i Malmö.
 ?? ?? Axel Henriksson fixade segern på tilläggsti­d.