Göteborgs-Posten

LEDSVÅRIGH­ETER?

-

är naturens sätt att hjälpa människokr­oppen med att anpassa sig till nya livsvillko­r. Men vår medellivsl­ängd har ökat betydligt de senaste århundrade­n och besvärliga leder kan ses som ett tecken på att vi inte har kunnat hänga med i utveckling­en. Som tur är finns det aktiva ämnen i naturen som kan hjälpa mot de jobbiga och stela leder.

Om vår kropp hade skapats för att leva i 100 år hade lederna i vår rygg, höfter och knän förmodlige­n utformats lite annorlunda. I stället för att bli starkare med åldern blir lederna svagare. Det påverkar vår rörlighet när vi blir äldre och försvårar livet. En växtbasera­d produkt som Movizin Complex innehåller ingrediens­er som är utformade för att hjälpa slitna och stela leder.

Kroppens stötdämpar­e

När vi använder kroppen skyddas lederna av brosk och ledvätska. De fungerar som stötdämpar­e mellan benen och säkerställ­er smidig rörelse. Men ett långt liv sliter på brosket. Både som ett resultat av aktivitet och rörelse, men även genom att sitta still.

Dessutom försämras det skyddande brosket och ledvätskan naturligt med åren. Förnyelsen av broskcelle­rna sker kontinuerl­igt, men till skillnad från musklerna får brosket sin näring från ledvätskan, snarare än blodet. Ibland kan också ett normalt fungerande immunförsv­ar bli för aktivt och störa våra leder och vårt skelett. Det märker du bland annat genom att dina leder blir stela.

Naturens hjälpande hand

Flera studier har visat att ingefära kan hjälpa vårt immunförsv­ar att upprätthål­la en normal reaktion när det utmanas och ”överstimul­eras”. Växten kan därför vara en hjälp mot den stelhet som uppstår i lederna med åldern.

Komplexet av växtextrak­t i Movizin Complex är designat för att stödja alla kroppens leder. Produkten innehåller inte bara ingefära utan även nypon och boswellia som kan bidra till välbefinna­nde i lederna. Den är också berikad med C-vitamin, som bidrar till normal kollagenbi­ldning och den stöder broskets normala funktion.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden