Göteborgs-Posten

Erling Haaland: ”Det var en fantastisk seger”

- Linnéa Engholm Henrik Skiöld

Erling Braut Haaland sänkte Sverige för andra matchen i rad. Två mål och en assist gjorde att han låg bakom precis allt i Norges 3–2-seger. – Det var en fantastisk seger. Jag har egentligen inga ord. Att slå svenskarna i min sista match för säsongen är fantastisk­t, säger 21-åringen till TV 2.

När Martin Ødegaard byttes ut i den 66:e matchminut­en fick stjärnan även ta över kaptensbin­deln. – Det var stort, säger han. Större delen av de drygt 24 000 åskådarna på Ullevål reste sig och gav den nye nationalhj­älten stående ovationer.

Han hyllas också av lagkamrate­n, söndagskvä­llens andre norske målskytt, Alexander Sørloth.

– Det är en helt fantastisk spelare, det kan alla se. Det har varit en lång säsong men han klarar av att mobilisera. Att spela med honom betyder lite mer plats till mig, och han gör väl assisten på mitt mål, säger Sørloth i Viaplay.

Han tycker också att det är skönt att besegra Sverige, som han menar varit ett steg före Norge fram tills nu.

– På den här samlingen har vi varit bättre. Vi har slagit dem i två matcher och är det bättre laget.

Men han har också stor respekt för att det svenska laget haft många debutanter med.

– Det blir alltid svårt för dem, för de är inte vana att spela med flaggan på bröstet. De jobbar och står på sig. Så jag vill inte säga något dåligt om dem, jag vet hur svårt det är att komma in i landslaget.

Samtidigt menar han att det märks att det finns en hel del nya spelare.

– Det är elva spelare som ska fungera tillsamman­s. De har haft otur med skador och det syns över hela planen. Emil (Forsberg) och Alex (Isak, lagkamrat i Real Sociedad) visar ibland sina kvaliteter.

Flera av de svenska spelarna berömde, trots den bittra förlusten, Erling Braut Haaland. Robin Olsen – som Haaland överlistat fyra gånger på en vecka – höll inte inne med berömmet:

– Han har väl visat i matcherna mot oss vilken spelare han är. Två av målen är straffar, men de räknas också. Sättet han avslutar på... det

är en toppspelar­e. På Friends slog han in bollen stenhårt med högerfoten i hörnet. I dag trycker han sig in framför Hjamlar (Ekdal) och nickar in bollen. Det visar bara vilken klass han håller. När man ser honom här blir man inte förvånad över att han sajnat för City, säger Olsen.

Haaland fick kritik för att han hyssjade den svenska publiken på Friends, men Olsens bild av norrmannen som person är positiv.

– Jag har upplevt honom som en schyst kille på planen både hemma och borta.

 ?? BILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Norges Erling Braut Haaland gör sitt andra mål, 2–0 på straff, i segern mot Sverige.
BILD: JONAS EKSTRÖMER Norges Erling Braut Haaland gör sitt andra mål, 2–0 på straff, i segern mot Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden