Göteborgs-Posten

Stenson: ”Framtiden är tryggad”

- Daniel Kihlström Linnéa Engholm

Linn Grant tog en storseger i Scandinavi­an Mixed, Nu hyllas både hon och de andra unga svenskorna av Henrik Stenson. – Det känns som att framtiden är tryggad, säger Stenson.

Linn Grant blev den första kvinnliga segraren i Scandinavi­an Mixed. En av värdarna, den svenska stjärnan Henrik Stenson, var länge med i täten men tappade på slutet.

– Spelmässig­t fick jag ingen riktigt bra start i dag, men jag tror inte att det hade spelat någon roll om jag ska vara ärlig, säger han.

Grant var nio slag före Stenson, som slutade på en delad andraplats med skotten Marc Warren.

– Det hade krävts att hon la in en back och jag spelade riktigt bra för att jag skulle kunna blanda mig i det här, konstatera­r Stenson och fortsätter att hylla Grants spel:

– Jag kan hitta några slag på min runda... men nio känns svårt att hitta. Hon verkar spela helt fantastisk­t. Varje gång jag tittar tillbaka ser det ut som att hon legat mitt på fairway 50–70 meter från green. Spelet verkar sitta fantastisk­t för henne.

Grant var ytterligar­e 15 slag före närmaste kvinnliga konkurrent i tävlingen, italienska­n Carolina Melgrati, men inte heller herrspelar­na hade något att sätta emot 22-åringen.

– Hon varvar även killarna nu, det visar hur bra hon spelat denna vecka, säger Stenson.

Förutom Linn Grant är flera svenska tjejer på uppgång. Maja Stark och amatören Ingrid Lindblad till exempel. Den senare var med långt fram i resultatli­stan i US Open härom veckan.

– Det ser lovande ut för svensk damgolf när de tjejerna fyller på. Det känns som att framtiden är tryggad, menar Stenson.

Hon varvar även killarna nu, det visar hur bra hon spelat denna vecka Henrik Stenson

 ?? BILD: PONTUS LUNDAHL ?? Henrik Stenson slutade på delad andraplats.
BILD: PONTUS LUNDAHL Henrik Stenson slutade på delad andraplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden