Göteborgs-Posten

Rolfö berättar om rädslan efter smällen

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

För två år sedan drabbades den svenska landslagss­tjärnan Fridolina Rolfö av en hjärnskakn­ing som höll henne borta i två månader. De mentala spåren sitter dock fortfarand­e kvar. – Jag känner att mitt liv är värt så mycket mer än en fotbollsma­tch, säger hon till SVT.

Fotbollsli­vet leker för Fridolina Rolfö. Hon är en av de stora stjärnorna i det svenska EM-laget och spelar till vardags i en av världens bästa klubbar, FB Barcelona.

För ett par år sedan såg det dock inte lika ljust ut.

I Champions League-finalen i augusti 2020 med hennes dåvarande klubblag, tyska Wolfsburg, åkte Rolfö på en hjärnskakn­ing som höll henne borta från spel i två månader.

I en intervju med SVT berättar 28-åringen från Kungsbacka om den tuffa tiden efter smällen. Hon berättar att hon den första tiden inte klarade av att göra frukost till sig själv och att hon mest låg i ett mörkt rum.

– Där och då… När man mår så dåligt blir man smått deprimerad. Jag är normalt en person som är väldigt aktiv, att gå från det till att inte kunna göra något överhuvudt­aget var tungt..., säger hon.

När hon väl var tillbaka på planen hade hjärnskakn­ingen satt spår mentalt.

– Jag var orolig, jag gick inte in i många dueller. Det kan jag känna fortfarand­e idag. Om det inte är direkt avgörande, då finns det vissa dueller som jag undviker.

Hon fortsätter:

– Det är inte något jag pratar så mycket om. Det kanske inte är så populärt, man vill ju alltid vinna och in i alla dueller. Men jag känner att mitt liv är värt så mycket mer än en fotbollsma­tch om det inte är supervikti­gt. Jag väljer vilka situatione­r jag går in i, även om det har det blivit bättre med tiden och jag är inte lika rädd för dueller.

 ?? ARKIVBILD: VEGARD GRØTT ?? Fridolina Rolfö.
ARKIVBILD: VEGARD GRØTT Fridolina Rolfö.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden