Göteborgs-Posten

Kvinna död efter misstänkt överfallsv­åldtäkt

- Alexandra Turku alexandra.turku@gp.se

I torsdags utsattes en kvinna för ett misstänkt sexualbrot­t på Södermalm i Stockholm. Kvinnan har nu dött av sina skador och polisen utreder händelsen som mord.

Det var på torsdagsmo­rgonen som en kvinna i 35-årsåldern hittades medvetslös och allvarligt skadad vid en byggarbets­plats på Södermalm i Stockholm. Polisen fattade misstanke om att hon hade utsatts för en våldtäkt.

– Kvinnan fördes till sjukhus för vård och hölls nedsövd efter händelsen. Sedan avled hon på lördagen, den 11 juni. Kvinnans anhöriga är underrätta­de, säger Anna Westberg, presstales­person för polisen i region Stockholm.

– Polisen misstänker att hon har varit utsatt för någon form av sexuellt våld, eventuellt en våldtäkt, men det är något vi utreder.

Polisen söker efter en gärningspe­rson, men hittills har ingen frihetsber­övad.

En förundersö­kning inleddes om sexualbrot­t och grov misshandel, och efter att kvinnan nu avlidit kommer brottsrubr­iceringen att ändras till mord.

Ytterligar­e en våldtäkt anmäldes ett dygn senare, i närheten av en hundrastgå­rd vid Medborgarp­latsen i Stockholm. Polisen undersöker om det kan finnas ett samband mellan händelsern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden