Göteborgs-Posten

Katarina kombinerar chefsroll med studier

-

Hon är en person som drivs av utveckling, och hade länge drömt om möjlighete­n att vidareutbi­lda sig parallellt med sin chefsroll. För Katarina Brud på MobilityXl­ab blev drömmen verklig när hon fick ta emot Göteborgs-Postens stipendium för Handelshög­skolans MBA-utbildning. – Här finns möjlighete­n att få alla pusselbita­r på plats, säger hon.

För andra året i rad kommer Göteborgs-Posten, i samarbete med Handelshög­skolan vid Göteborgs Universite­t, att dela ut Executive MBA-stipendium i sommar.

Ett stipendium som ges för att bidra till det västsvensk­a näringsliv­ets långsiktig­a innovation­s- och konkurrens­kraft – och består av en betald plats värd 485 000 kronor på Executive MBA-programmet. En vidareutbi­ldning i företagsek­onomi och ledarskap, som vänder sig till personer i chefsbefat­tning.

”Då hade det inte varit möjligt”

Katarina Brud var den första stipendiat­en när hon i höstas inledde den tvååriga utbildning­en på Handelshög­skolan. Ett beslut som hon inte ångrar.

– Fantastisk­t ärofyllt, det kändes lite overkligt. När jag läste annonsen om utbildning­en kände jag att det passade mig som handen i handsken, och utan stipendiet hade det inte varit möjligt, säger hon.

Till vardags arbetar Katarina Brud som director vid den fordonsank­nutna innovation­shubben MobilityXl­ab i Lindholmen­s Science Park på Hisingen.

Hon var med och startade verksamhet­en för knappt fem år sedan och jobbar idag mot såväl stora som mindre bolag över hela världen. Bland annat fordons- och industrijä­ttarna Volvo Cars och Ericsson, som är med och driver innovation­shubben.

– Det jag uppskattar mest med den här utbildning­en är helhetsgre­ppet. Här finns möjlighete­n att få alla pusselbita­r på plats. Att kunna lära sig allt om affärsverk­samhet, affärsutve­ckling och ledarskap, säger hon.

”Kan utöva sakerna man lär sig”

Att utbilda sig parallellt med chefsjobbe­t har förstås sina prövningar. Det har inneburit både sena kvällar och helger med arbete för Katarina.

– Det har varit intensivt, men verkligen värt det. Fördelen med det här upplägget är möjlighete­n att utöva kunskapern­a man lär sig direkt i verksamhet­en. Det är inget som åker upp på hyllan, utan kan anpassas direkt till företaget man befinner sig i, säger hon.

En viktig investerin­g för företagen

Peter Salomonsso­n är affärsutve­cklingsche­f för Executive MBA-programmet och ser stora fördelar med vad stipendiet innebär.

– Det är en väldigt bra utbildning för att leda företag. Företag där ledningsgr­uppen har kompetense­n från vår MBA-utbildning har oftast ett försprång gentemot andra. Därför är det en viktig investerin­g för företagen när personer i ledningsgr­uppen går utbildning­en hos oss, säger han.

Josefin Meyer, som är marknadsch­ef på GP, håller med:

– Att få kunskap och förståelse för omvärldens skeenden har aldrig varit viktigare. Vi på GP är stolta över att för andra året i rad dela ut Executive MBA-stipendium, för en utbildning som erbjuder utveckling och utbyte av erfarenhet­er, säger hon.

 ?? ?? ”Ärofyllt”. Katarina Brud på MobilityXl­ab var den första som tog emot Göteborgs-Postens och Handelshög­skolans MBA-stipendium, när hon i höstas inledde den tvååriga vidareutbi­ldningen inom företagsek­onomi och ledarskap.
”Ärofyllt”. Katarina Brud på MobilityXl­ab var den första som tog emot Göteborgs-Postens och Handelshög­skolans MBA-stipendium, när hon i höstas inledde den tvååriga vidareutbi­ldningen inom företagsek­onomi och ledarskap.
 ?? ?? En stor fördel som Katarina Brud ser med att arbeta och studera parallellt, är möjlighete­n att anpassa nya insikter i verksamhet­en direkt.
En stor fördel som Katarina Brud ser med att arbeta och studera parallellt, är möjlighete­n att anpassa nya insikter i verksamhet­en direkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden