Göteborgs-Posten

Erling Haaland presentera­d av Manchester City

- Anton Johansson

I söndags sänkte han Sverige med två mål. Mindre än 24 timmar senare blev sommarens stora fotbollsöv­ergång officiell: Norrmannen Erling Haaland är helt klar för Manchester City – på dagen 22 år efter att hans pappa skrev på för klubben.

Övergången har i princip varit klar i en månad då Premier League-laget Manchester City meddelade att man nått en överenskom­melse med Dortmund. Men för att övergången skulle bli helt klar återstod att City skulle komma överens med Haaland om hans personliga avtal.

Det är man nu.

Under måndagsför­middagen presentera­de den engelska storklubbe­n 21-åringen. Haaland har skrivit på ett femårskont­rakt med klubben.

”Det här är en stolt dag för mig och min familj”, säger Haaland till Citys hemsida.

Pappa Alf-Inge Håland avslutade karriärens Englands-äventyr med spel i City mellan 2000 och 2003. Alf-Inge skrev på för klubben den 13 juni 2000 och nu får sonen Erling represente­ra samma klubb.

”Jag har alltid kollat på City och har älskat att göra det de senaste säsongerna. Man kan inte låta bli att imponeras av deras spelstil. Den är spännande och de skapar många chanser, vilket är perfekt för en spelare som jag”, säger han.

Manchester City aktiverade Haalands utköpsklau­sul för att lyckas värva norrmannen. Enligt nyhetsbyrå­n AP låg den på motsvarand­e 630 miljoner kronor.

 ?? ?? Erling Haaland är klar för Manchester City.
BILD: JONAS EKSTRÖMER
Erling Haaland är klar för Manchester City. BILD: JONAS EKSTRÖMER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden