Göteborgs-Posten

Motigt i Groningen för förre Blåvitt-talangen

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Han lämnade IFK Göteborg i fjol för att testa lyckan som proffs i Groningen. Men det första året i Nederlände­rna har varit allt annat än lyckat för Yahya Kalley. – Det har varit mycket upp, och väldigt mycket ner, säger han.

Efter ungdomsåre­n i Malmö värvades Yahya Kalley av IFK Göteborg sommaren 2020. Snabbt tog vänsterbac­ken en ordinarie tröja i Blåvitt och bara ett år senare var en försäljnin­g till Groningen i Eredivisie genomförd. Proffsdröm­men var uppfylld.

Det har dock inte blivit någon succé för Oxie-sonen. Långt därifrån. Det blev bara fyra matcher på hela året i den nederländs­ka högstaliga­n.

– Det var ett väldigt tufft år, bland det värsta jag varit med om i min fotbollska­rriär, då jag inte fick spela så mycket och var i ett nytt land utan familj och vänner. Det var något som tog på mig väldigt mycket, säger han i en intervju med Fotbollska­nalen.

Under året har det ryktats om att en flytt från Groningen ska vara nära föreståend­e. Både Bodö Glimt och Malmö FF har nämts som tänkbara destinatio­ner. Nu tyder dock det mesta på att Kalley fortsätter försöka ta en plats i Groningen – som har svenskarna Paulos Abraham, Daleho Irandust, Ramon Pascal Lundqvist och Alex Mortensen i truppen.

– Det är under tuffa tider som man får bevisa sig och jag har haft min tuffa tid nu. Jag känner att det gjort mig mycket starkare, så det kan bara gå uppåt nu. Mycket ligger på mig nu, säger han.

 ?? ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Yahya Kalley gjorde ett bra år i IFK Göteborg och såldes i fjol till Nederlände­rna.
ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN Yahya Kalley gjorde ett bra år i IFK Göteborg och såldes i fjol till Nederlände­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden