Göteborgs-Posten

McIlroy vann – pikar omstridde ikonen

-

Rory McIlroy, 33, vann PGA-tävlingen Canadian Open. Då passade han på att skicka en pik till Greg Norman och den kontrovers­iella LIV-touren, som Norman är vd för. – Jag hade extra motivation tack vare det som pågår på andra sidan pölen, säger McIlroy.

Flera av golfens största namn som Dustin Johnson och Phil Mickelson fanns med i London när den saudi-finansiera­de LIV-touren hade sin premiärtäv­ling i London förra veckan.

Rory McIlroy är en av dem som inte har lockats över. I stället har han stannat kvar på PGA-touren och i helgen vann han Canadian Open på 19 under par.

Det var 33-åringens 21:a seger på PGA-touren vilket gjorde att han passerade Greg Normans notering på 20 PGAsegrar. Norman är numera vd för LIV-touren och McIlroy, som har varit öppet kritisk till den omstridda touren, var inte sen med att uppmärksam­ma sin bedrift.

– Det här är en dag jag kommer att minnas under lång tid framöver. 21 segrar på PGA-touren, en mer än någon annan, säger McIlroy.

Med ”någon annan” syftar McIlroy tydligt på Norman.

– Jag hade extra motivation tack vare det som pågår på andra sidan pölen. Killen som går i täten för den touren hade 20 segrar på PGAtouren, vi låg lika och jag ville gå om honom. Det gjorde jag också, och det är en riktigt cool känsla och jag känner en del stolthet.

McIlroy vann tävlingen med två slag före amerikanen Tony Finau.

Förra veckan kom PGAtouren med beskedet att man stänger av samtliga spelare som spelar på LIV-touren.

 ?? Rory McIlroy jublar efter segern i Canadian Open.
BILD: NATHAN DENETTE ??
Rory McIlroy jublar efter segern i Canadian Open. BILD: NATHAN DENETTE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden