Göteborgs-Posten

En stor hit – inte mycket mer

- Musik Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Pop/Rock

Hanson Pustervik, måndag

Bäst: Publiken.

Sämst: Ett gott gäng riktigt såsiga låtar.

Publik: 800.

Det finns allsång och så finns det allsång och då menar jag inte den allsång som begås på Skansen eller för den delen Liseberg utan den där en artist drar igång sin största hit inför en entusiasti­sk publik och alla stämmer in. Något som sker på så gott som varje konsert du går på, du hör allsång överallt.

Men så finns det som sagt ALLSÅNG. Som när Zac Hanson lämnas ensam att kopiera Dust Brothers sjukt svängiga beat på ”Mmmbop” för att alla vi 800 på Pustervik ska få sjunga den av Konrads Kalasklist­er skapta refrängen. Under ledning av storebröde­rna Isaac och Taylor Hanson som eldar på med enorma leenden över hela sina fejs.

Det sker efter ungefär 90 minuter, i kokande hetta och är total magi. Inte en skrålande, starkölsta­nkad och tondöv farbror i sikte. Bara en massiv vägg av en perfekt tajmad allsång, så tajt att den nästan går att lägga en stämma på.

Dessutom ett bevis på att det är publiken, nostalgisk­t trogna sina idoler sedan 1997, som är den stora behållning­en denna kväll då Hanson besöker Göteborg för allra första gången. Många har väntat i 25 år och förmodlige­n trott att de aldrig skulle få se det hända, men när det nu väl gör det så vill de krama de allra smarrigast­e dropparna ur ögonblicke­t. Vissa kommer i gäng, andra själva. Vissa har med sig skyltar med ”ZAC! I COME TO YOU!”, andra står och smyger längs väggarna. Och jag kan nästan lova att samtliga har en alldeles utmärkt stund tillsamman­s.

Naturligtv­is är det ju så att de inte samlats här om det inte vore för bröderna Hanson men bortsett från den stora hiten och några väsentligt mycket mindre finns det inte så hemskt mycket mer att hämta. Det är generisk amerikansk radiorock med ena benet i frikyrkobä­nken, det andra i stel highschool-funk och det tredje i en boyband-estetik som de har svårt att skaka. Den enda egentliga skillnaden nu mot då är att samtliga medlemmar passerat målbrottet. Och att Zac Hanson gått och blivit en riktigt skön trummis med bra häng och rejält pang i slagen.

Men vad spelar det för roll egentligen? Alla går vi från Pustervik glada. Med varsitt finfint frimärke att klistra in i den populärkul­turella upplevelse­minnesboke­n och visa för barnbarnen.

 ?? BILD: MADELEINE MARTINSSON ?? Hanson levererade det som publiken väntat på.
BILD: MADELEINE MARTINSSON Hanson levererade det som publiken väntat på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden