Göteborgs-Posten

Leskinen lämnar efter mindre än en månad

- Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Det går snabbt i hockey. Det gäller även när det gäller övergångar. Frölundas backvärvni­ng Otto Leskinen lämnar FHC för att istället spela för Montreal. – Det är såklart tråkigt för oss. Vi hade sett fram emot att ha Otto i vårt lag, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Bygget av Frölundas trupp har fått sig en rejäl törn.

Stjärnförv­ärvet på backsidan Otto Leskinen, som av sportchef Fredrik Sjöström beskrevs som ”den sista pusselbite­n” när han presentera­des för en knapp månad sedan, är klar för spel i Montreal Canadiens organisati­on.

Otto Leskinen inledde fjolårssäs­ongen i KHL och Jokerit. Men när klubben drog sig ur ligan, till följd av invasionen av Ukraina, beslutade sig Leskinen att fortsätta sin säsong i Tappara. Där blev han sedemera finsk mästare.

Kontraktet med den kanadensis­ka klassikerk­lubben är skrivit över en säsong och innebär att Leskinen kan spela både NHL och AHL för Canadiens.

25-åringen tillhörde Montreal mellan 2019 och 2021 så det är bekant mark han återvänder till.

Leskinen, som blev klar för Frölunda först den 18 maj i vår, hann alltså knappt börja sin sejour i Göteborg innan den var över.

Det är såklart tråkigt för oss. Vi hade sett fram emot att ha Otto i vårt lag Fredrik Sjöström

Frölundas sportchef

 ?? ARKIVBILD: LUDVIG THUNMAN ?? Otto Leskinen var klar för Frölunda – men lämnar klubben utan att ha gjort en enda match i tröjan.
ARKIVBILD: LUDVIG THUNMAN Otto Leskinen var klar för Frölunda – men lämnar klubben utan att ha gjort en enda match i tröjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden