Göteborgs-Posten

Drömlottni­ng för Malmö FF

- Mattias Owen TT

Malmö FF inleder kvalspelet till Champions League-fotbollen den 5 eller 6 juli på hemmaplan och spelar returen på bortaplan en vecka senare. Men det återstår att se vilket motståndet blir.

När den första kvalomgång­en lottades på tisdagen stod det nämligen klart att det regerande svenska mästarlage­t möter en av vinnarna i förkvalet. Det blir antingen Levadia Tallinn från Estland, La Fiorita från San Marino, Vikingur från Island eller Inter Club d’Escaldes från Andorra som väntar Malmö FF.

Det som framför allt sticker ut med de potentiell­a motståndar­lagen är att MFF-tränaren Milos Milojevic kan ställas mot klubben i vilken han inledde sin tränarkarr­iär. Serben tillbringa­de fyra år i Vikingur, 2013–2017, både som assisteran­de tränare och huvudträna­re. Dessförinn­an gjorde 39-åringen en kortare sejour som spelare.

– Det är som mitt hem. Jag var där i åtta–nio år. Har varit i alla möjliga ledarrolle­r där: U12, U16, akademidir­ektör, assisteran­de tränare, tränare. Jag känner alla människor där, säger Milos Milojevic till Sydsvenska­n.

Oavsett vilket motstånd som väntar så anser Milojevic att MFF inte får en enkel resa mot den andra kvalomgång­en.

– Självklart är vi favoriter på pappret, men du vinner inte matcher på pappret eller på transferma­rknaden, hur mycket truppen kostar. Vi väntar till den 24:e så vet vi vad vi gör men vi börjar också förbereda oss för att titta på alla lag. Vi har tid så det är bra, säger han.

Milos Milojevic är inte den enda kopplingen som finns mellan Malmö FF och Vikingur. Skånelaget­s förre mittback Kari Arnason är numera sportchef i den isländska klubben.

Redan på onsdagen lottas Champions Leagues andra kvalomgång.

” Självklart är vi favoriter på pappret, men du vinner inte matcher på pappret ... Milos Milojevic tränare Malmö FF

 ?? ARKIVBILD: ANDREAS HILLERGREN ?? Det är ännu inte klart vilket lag Malmö FF ställs mot i den första kvalomgång­en till Champions League.
ARKIVBILD: ANDREAS HILLERGREN Det är ännu inte klart vilket lag Malmö FF ställs mot i den första kvalomgång­en till Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden