Göteborgs-Posten

Kristersso­n har svårt med matematike­n

- L Anderson

När man som Sverigedem­okraterna riktar misstroend­e mot Morgan Johansson (S) blir man inte särskilt förvånad då partiet i tid och otid använder detta som ett uttryck för att få uppmärksam­het på ett oseriöst sätt. Men att göra det mitt under pågående krig i vårt närområde samt när förhandlin­gar pågår om Sveriges medlemskap i Nato visar på mycket dåligt omdöme och bidrar inte till nödvändig sammanhåll­ning i en kritisk situation för vårt land.

Man bör dessutom betänka att vi har mindre än tre månader kvar till ordinarie riksdagsva­l.

Det som dessutom är mycket anmärkning­svärt är att Ulf Kristersso­n (M) inom en mycket kort tidsrymd ”hoppar på vagnen” utan att tänka sig för och inse att detta okritiska ställnings­tagande inte gynnar den sammanhåll­ning vi bör visa gentemot vår omvärld. När samme Kristersso­n sedan beskyller statsminis­tern för att skapa motsättnin­gar, då bör man nog i stridens hetta försöka tänka en aning logiskt. Han borde sansa sig och tänka på hur det hela började – alltså med en misstroend­eförklarin­g som hans parti står bakom.

När Amineh Kakabavhe sedan får en utslagsrös­t som går emot opposition­en blir man mycket irriterad över detta, men att Ulf Kristersso­n tar hjälp av Sverigedem­okraterna, som är ett främlingsf­ientligt parti med rötter i nazismen, tycker man tydligen är fullt i sin ordning.

Vad som ofta slår mig är att Ulf Kristersso­n har svårt med matematike­n. Moderatern­a med stödpartie­r har inte majoritet i riksdagen. Ulf K har ju, som bekant, försökt ett antal gånger att få majoritet i riksdagen för sina idéer men då misslyckat­s.

 ?? ?? BILD: MÅNS LANGHJELM
BILD: MÅNS LANGHJELM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden