Göteborgs-Posten

Flicka sexuellt ofredad och utsatt för våldtäktsf­örsök

- Adam Elmervik adam.elmervik@gp.se

En flicka i 12-årsåldern har blivit sexuellt ofredad och utsatt för ett våldtäktsf­örsök i Kungsbacka. En man ska ha försökt dra med sig flickan vid en cykelväg. Ingen är gripen eller misstänkt.

Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 12. En flicka i 12-årsåldern hade varit på väg hem längs en cykelväg i Hammerö, när en man dykt upp och ofredat henne sexuellt.

– Det ska ha skett i höjd med en tennisbana. Mannen har ofredat henne, och försökt ta med sig henne bort från platsen. Men lyckligtvi­s lyckas hon slita sig loss och ta sig därifrån, säger polisens presstales­person Fredrik Svedemyr.

Polisen har nu inlett en förundersö­kning om försök till grov våldtäkt. Under eftermidda­gen har man undersökt brottsplat­sen, bland annat med hjälp av polishund.

Polisen har även knackat dörr i området för att komma i kontakt med personer som kan ha sett något i samband med våldtäktsf­örsöket.

– Vi söker också tips från allmänhete­n, så om man har gjort några iakttagels­er får man gärna höra av sig till polisen, säger Fredrik Svedemyr.

I nuläget är ingen misstänkt eller gripen för brottet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden