Göteborgs-Posten

”Sista bitarna innan den stora dansen”

- Sebastian Wognsen

Näst sista tävlingen innan friidrotts-VM i Eugene i juli. Då ska Armando Duplantis vässa på formen. – Kroppen känns bra, jag är i form, jag kan hoppa högt här, säger Mondo inför Bislett Games i Oslo.

På presskonfe­rensen inför Oslos Diamond League-galan stal kollegan Sam Kendricks moderatorr­ollen men mycket fokus var givetvis på Duplantis.

Då superstjär­nan inte ska vara med på Diamond League-galan i Paris den 18 juni är Oslos gala den näst sista innan VM, den sista är på Bauhaus-galan i Stockholm den 30 juni.

– Jag har gjort tre bra tävlingar i år och är nöjd med hur det ser ut inför VM. Nu när det bara är två kvar så gäller det att hitta de sista pusselbita­rna innan den stora dansen (VM, reds anm), säger Duplantis.

Han har endast gjort två tävlingar utomhus i år. I nederländs­ka Hengelo kom han över 6,01 meter, det är också hans bästa resultat i Bislett Games från i fjol.

– Om allt går som planerat slår jag det. Visst är det ett mål att göra säsongsbäs­ta utomhus då jag alltid strävar efter att bli bättre, men först vill jag vinna.

På presskonfe­rensen satt två

"

Väder och vind är väldigt viktigt för oss stavhoppar­e, vi har haft otur hittills så jag hoppas verkligen att vi kan ducka regnet. Armand Duplantis

"

Jag har gjort tre bra tävlingar i år och är nöjd med hur det ser ut inför VM. Nu när det bara är två kvar så gäller det. Armand Duplantis

norska stavhoppar­e: Pål Haugen Lillefosse och Sondre Guttormsen. Lillefosse har det norska stavhoppsr­ekordet på 5,85, Guttormsen är precis bakom honom på 5,82 som personbäst­a.

Duplantis trycker på hur viktig den rivalitete­n kan vara.

– Det påminner om min kamp med Sam (Kendricks). Han var viktig för att jag skulle nå över sex meter. Han sporrade mig till nya höjder, säger Duplantis.

Vädermässi­gt ser det ut att bli ostabilt under torsdagens tävling med regn under eftermidda­gen men förhoppnin­gsvis uppspricka­nde när stavhoppar­na ska tävla.

– Väder och vind är väldigt viktigt för oss stavhoppar­e, vi har haft otur hittills så jag hoppas verkligen att vi kan ducka regnet.

 ?? BILD: BEATE OMA DAHLE ?? Armand Duplantis jobbar på VM-formen.
BILD: BEATE OMA DAHLE Armand Duplantis jobbar på VM-formen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden