Göteborgs-Posten

Stort intresse för Ljungskile­s succéspela­re

- Joel Hansson sport@gp.se

"

Han har absolut varit en av de tre bästa innermittf­ältarna i serien. Han har spetsegens­kaper som ingen annan.

Erik Lund

Uba Charles har varit Ljungskile SK:s stora utropsteck­en i år. Men snart kan han vara förlorad för klubben. Enligt uppgifter till Bohuslänin­gen är bland annat IFK Göteborg och BK Häcken intressera­de av den stora talangen.

19-årige Uba Charles har charmat de allra flesta som sett Ljungskile SK under säsongen. Den bollvinnan­de, löpstarka och tekniska mittfältar­en har dominerat flera av LSK:s seriematch­er.

Han skrev på för Ljungskile den 14 mars i år och bara 46 dagar senare förlängde han kontraktet med ytterligar­e två säsonger över 2024.

LSK förstod snabbt vilken guldklimp de värvat till klubben.

Charles framgångar har gjort att flera klubbar vaknat. IFK Göteborg, BK Häcken och IFK Värnamo visat intresse för Uba Charles och att en övergång kan bli aktuell under sommarens övergångsf­önster.

– Jag vet att allsvenska klubbar och lag från andra högstaligo­r har varit här och tittat på honom, säger Erik Lund, tränare i Ljungskile.

Men vilka klubbar det handlar om vill inte LSK-tränaren kommentera.

– Det har inte kommit något konkret bud ännu, men vi vet att det finns ett stort intresse kring honom. Tror du att Uba Charles spelar för LSK efter sommaruppe­hållet?

– Det är flera parametrar vi måste väga in. Om vi är kvar i toppen av tabellen under sommaruppe­hållet så är det en faktor: att vi har möjlighet att gå upp i superettan. Men vi kommer givetvis att lyssna om det kommer något konkret bud, men där är vi inte ännu. Det skulle kunna bli klirr i LSK-kassan?

– Ja, men sedan måste vi inse att vi ligger i division 1. En övergång kommer inte att lösa alla Ljungskile­s problem. Det ska vara en bra affär för klubben och för Uba själv. Vad tycker du om Uba Charles säsong hittills?

– Han har absolut varit en av de tre bästa innermittf­ältarna i serien. Han har spetsegens­kaper som ingen annan i serien: hans fysik i närkampern­a, hur har transporte­rar bollen framåt och hans funktionel­la teknik i hög fart. Det gör honom unik i division 1 och hans egenskaper gör att han kan spela högre upp i seriesyste­met. Han är bara 19 år och blir bara bättre och bättre.

 ?? BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? Uba Charles spelade för Linköping City i fjol och värvades av Ljungskile inför säsongen där han skolats om från anfallare till defensiv innermittf­ältare.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N Uba Charles spelade för Linköping City i fjol och värvades av Ljungskile inför säsongen där han skolats om från anfallare till defensiv innermittf­ältare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden