Göteborgs-Posten

Cole om England: ”En chockerand­e insats”

- Anders Wallin

Semifinal och en förlorad bronsmatch i Ryssland-VM följdes av ett EM-silver. Men i Nations League har England det tuffare – och kritiseras. ”En chockerand­e insats”, säger Joe Cole enligt BBC.

Sveriges förbundska­pten Janne Andersson & Co är inte ensamma om att ha en tung start på Nations League. England är också där. Och nog är situatione­n något värre för förbundska­pten Gareth Southgates landslag.

England har bara två poäng efter fyra matcher och är jumbo i gruppen som består av Ungern, Tyskland och Italien. Dessutom har landslaget bara gjort ett mål, släppt in sex och förlorat båda matcherna mot Ungern – varav den senaste slutade hela 0–4 i Wolverhamp­ton.

– Spelarna var inte där över huvud taget och attityden var fel. Jag kan förstå fansens frustratio­n. Vet Gareth Southgate vad han gör? Självklart, han har tagit laget till en semifinal och final, men det här var hemskt, säger den tidigare landslagss­pelaren Joe Cole enligt BBC.

The Times fotbollsre­porter Henry Winter:

”4–0 till Ungern. Förnedring för Southgate och England”, skriver han på Twitter.

”Gareth Southgate tar ansvar för Englands tyngsta hemmaförlu­st sedan 1928. Säger att inget har med spelarna att göra. Om fansens kritik säger han: 'Det är inte så roligt.”

Förre landslagss­pelaren Ashley Cole:

– För många spelare var inte där. De har hållits ansvariga tidigare och tagit en smäll på hakan när de inte har presterat. De kommer att kolla sig själva i spegeln och veta att det inte var tillräckli­gt bra, säger han enligt BBC.

Jamie Carragher, den förre Liverpool- och landslagss­pelaren, väljer dock att försvara Southgate och ryter ifrån till fansen som buade.

”Håll tyst, era clowner. Managern har tagit oss till de två bästa mästerskap­splacering­arna sedan 1996”, skriver han på Twitter.

 ?? BILD: JON SUPER ?? Förbundska­pten Gareth Southgate och hans England kritiseras efter inledninge­n av Nations League. Arkivbild.
BILD: JON SUPER Förbundska­pten Gareth Southgate och hans England kritiseras efter inledninge­n av Nations League. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden