Göteborgs-Posten

Kvinnor ger perspektiv på rap

- Anna Hultman/TT

Hyllad och hatad – rap är en musikgenre som väcker starka känslor. I ”K special” skildras kvinnliga musikers relation till rappen.

– Rap för mig är ett sätt att uttrycka sig. Jag som har mycket känslor och mycket som jag tycker och tänker får ner det mycket enklare i rap, säger den svenska rapparen Nigma i programmet.

I dokumentär­en ”Rap woman” belyser hon och andra kvinnliga rappare som Nayomi, Cleo Missaoui, Loa Ek och Speaking of Kakes rappen ur olika perspektiv. De berättar om sina musikalisk­a resor och vad genren betyder för dem. Jurymedlem­men i svenska ”Idol”, Kishti Tomita debatterar gatuvåldet­s koppling till rappen med Nigma. Nayomi berättar hur det är att rappa på arabiska och Speaking of Kakes ger oss en inblick i musikgenre­s ursprung.

 ?? Foto: Jessica Andersson ?? Peshi, regissören Nikeisha ndersson, namé●ia och Nayomi.
Foto: Jessica Andersson Peshi, regissören Nikeisha ndersson, namé●ia och Nayomi.
 ?? ?? Jag är oerhört nöjd med de roller jag får. Jag är lycklig över att kunna variera mig hela tiden. Skådespela­ren Charlotte Rampling, Sverigeakt­uell med ”Grandmothe­r”, trivs med sin karriär. TT
Jag är oerhört nöjd med de roller jag får. Jag är lycklig över att kunna variera mig hela tiden. Skådespela­ren Charlotte Rampling, Sverigeakt­uell med ”Grandmothe­r”, trivs med sin karriär. TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden