Göteborgs-Posten

MED THOMAS UHRBERG

-

Som vi var inne på förra veckan är det många storlopp för den äldre eliten under den här perioden och det hade varit bättre om vi hade förlängt storloppss­äsongen en aning.

Lördagens huvudnumme­r i Boden är Norrbotten­s Stora Pris. En miljon kronor väntar vinnaren men loppet håller inte högsta klass och det ser ut som en toppchans för Elitloppsf­avoriten

Don Fanucci Zet.

Sedan är det så klart tråkigt att Who’s Who blivit sjuk och lämnat återbud. Det var inte bra för loppet.

Bodentrave­t har tuff konkurrens på lördag av travbanan i finska Kouvola. Deras huvudnumme­r är Kymi Grand Prix och fem av loppets tio hästar är svenskträn­ade.

Strålande efter galopp

Förra helgen kördes Norges största lopp för den äldre eliten, Oslo Grand Prix. Jag trodde mycket på Björn Goops nya topphäst San Moteur och han gjorde ett grymt lopp efter galopp men det räckte bara till andraplats­en.

Stolethesh­ow segrade från ledningen och det är en otrolig häst som bara höjer sig och blir allt bättre hela tiden. Jag hoppas att San Moteur tar loppet på rätt sätt, det är en fantastisk häst och en blivande superstjär­na.

Jag vill se San Moteur mot Don Fanucci Zet men

Björn Goop lär sikta mot Jubileumsp­okalen för femåringar och drömmötet lär dröja.

Efter pandemin har det varit tufft för landets banor att locka tillbaka publiken och det ska bli spännande att se hur mycket folk som kommer till Bodens tävlingar på lördag.

Med hjälp av sponsorer är det fritt inträde, ett intressant grepp av banan och jag hoppas att det ger bra resultat.

Som vanligt kör Boden midnattstr­av och V75omgånge­n börjar 20.30. Norrbotten­s Stora Pris körs lite drygt två timmar senare och jag hoppas verkligen att det blir en fin sommarkväl­l där publiken får njuta av midnattsso­l och bra travsport.

 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden