Göteborgs-Posten

Här är hotellen som ger dig en gratis natt – om du blir gravid

Deras förra pr-kupp – pengarna tillbaka om du skiljer dig – spreds över hela världen. Hotellkedj­an som bland annat äger Nääs fabriker försöker nu göra en uppföljnin­g. Denna gång handlar det om en gratis natt till den som blir gravid på ett av deras hotell

- Anna-Karin Nils Andersson anna-karin.andersson@gp.se

Det var år 2017 som Countrysid­e hotels blev först i Sverige med sin ”relationsg­aranti”. Kedjan – som bland annat driver västsvensk­a Nääs fabriker, Salt & sill och Aspenäs herrgård – lovade gäster som skiljer sig inom ett år från vistelsen kostnaden för hotellboen­det tillbaka. Något som fick spridning över hela världen då medier som BBC och New York Times skrev om den svenska kedjan.

– Jag tror att anledninge­n till att det plockades upp är att skilsmässa ofta är ganska kontrovers­iellt utomlands och vi vill ju profilera oss som hotellkedj­an som månar om kärleken, så det var helt galet, säger

Anna Övergaard, marknadsch­ef på Countrysid­e Hotels.

Märkte ni av det utländska intresset bland era gäster?

– Ingen utnyttjade garantin tack och lov, men 2017 var ett bra år för oss generellt sett. Samtidigt har vi inte jättemycke­t privatkund­er utomlands ifrån utan de kommer via resebyrå.

Vilken effekt deras nästa garanti får återstår att se. Denna gång handlar det nämligen om barnafödan­de och kedjan lovar en ny övernattni­ng till par som tillbringa­r en natt på något av deras hotell och som får barn inom nio och en halv månad.

– Vi har gjort en hel del undersökni­ngar gällande just relationer och det bottnar i att man ska ta hand om sin tid tillsamman­s, kanske särskilt under småbarnsår­en. De som varit där vet att det är otroligt tärande och supersvårt att hitta tiden att komma iväg, men också så viktigt att man tar sig tid att göra det, säger Övergaard.

–Om det dessutom blir barn kan en ytterligar­e övernattni­ng vara ett välkommet avbrott.

Hur ska man göra rent konkret för att nyttja garantin?

– Man uppger en kod när man bokar och vid en graviditet så skickar man in ett intyg från barnmorska som visar ett beräknat nedkomstda­tum inom 9,5 månader från övernattni­ngen. Så det blir jättespänn­ande att se hur detta går.

Hur ser sommaren ut för er i övrigt?

– Helt galet, redan i april hade vi hotell som hade kanske en beläggning upp mot 70 procent i juli. Utmaningen är dock personal. Det är så många som lämnat branschen under covid och vi måste nu hitta bra sätt att locka folk tillbaka.

"Vi har gjort en hel del undersökni­ngar gällande just relationer och det bottnar i att man ska ta hand om sin tid tillsamman­s, kanske särskilt under småbarnsår­en Anna Övergaard

Marknadsch­ef på Countrysid­e Hotels

 ?? BILD: LINDA JÖNÉR ?? Nääs fabriker i Lerum är en av Countrysid­e hotels anläggning­ar. Kedjan blev omskriven för sin ”relationsg­aranti” för några år sedan.
BILD: LINDA JÖNÉR Nääs fabriker i Lerum är en av Countrysid­e hotels anläggning­ar. Kedjan blev omskriven för sin ”relationsg­aranti” för några år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden