Göteborgs-Posten

Dödliga översvämni­ngar i Indien och Bangladesh

De stora översvämni­ngarna i Bangladesh och Indien har sammanlagt skördat över 40 människoli­v, bland dem flera barn, och över fyra miljoner står utan hem.

-

Kraftiga monsunregn har den senaste tiden satt stora områden i nordöstra Bangladesh under vatten och militär har kallats in för att hjälpa till med att evakuera de utsatta.

På lördagen uppgav landets myndighete­r att åtminstone 25 personer, flera av dem barn, mist livet till följd av översvämni­ngarna.

Översvämni­ngarna förvärrade­s på lördagsmor­gonen efter en tillfällig lättnad föregående dag, säger Mohammad Mosharraf Hossain vid myndighete­rna i hårt drabbade regionen Sylhet.

– Situatione­n är dålig. Mer än fyra miljoner människor har blivit strandsatt­a av översvämni­ngsvatten, säger Hossain och tillägger att nästan hela regionen är utan elektricit­et.

Även den angränsand­e indiska delstaten Meghalaya har drabbats hårt av de kraftiga monsunregn­en. Sedan i torsdags har ett tjugotal personer där omkommit till följd av jordskred och förstörda vägar.

Så sent som i slutet av maj drabbades Bangladesh av en dödlig översvämni­ng, som sades vara de värsta i landet på över 20 år.

 ?? BILD: ABDUL GONI ?? Människor som vadar genom vattenmass­orna i Sylhet i nordöstra Bangladesh.
BILD: ABDUL GONI Människor som vadar genom vattenmass­orna i Sylhet i nordöstra Bangladesh.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden